La sorra que van portar a la platja de Cabrera després de l'estiu ha desaparegut amb els temporals

La plataforma veïnal i l'Ajuntament reclamen que es facin els espigons

«Estem pràcticament com estàvem abans de la regeneració.» Així de pessimista es mostrava ahir el regidor de Medi Ambient de Cabrera de Mar, Jordi Mir. Tant ell com els tècnics de Costes de la Generalitat havien coincidit supervisant sobre el terreny les destrosses del temporal, que s'havia endut la sorra. Tot i no ser unes onades molt fortes, els tècnics van confirmar al regidor que havia cedit la base de l'escullera de roques que es va fer l'estiu passat per retenir la sorra. La rocalla es pot veure al descobert després que l'onatge s'hagi endut mar endins la sorra que ha desaparegut de davant dels pisos de Costamar i Bonamar. Aquest va ser l'últim punt on es va fer la regeneració després de l'estiu. Des de la plataforma veïnal que es va crear per defensar la platja de Cabrera, ahir es criticava que una vegada més la regeneració de la platja no hagi servit per a res. «Van acabar de posar la sorra al setembre i això ja és història. El més greu és que s'han llençat prop de 2,7 milions d'euros, que és el que va costar aquesta actuació», manifestava ahir el president, Ricard Domènech. Els portaveus dels veïns tenen clar que sense fer actuacions com ara espigons no s'aconseguirà mai retenir la sorra. «Saben que hi ha una llosa natural a uns 500 metres i que només s'hauria de fer l'espigó a sobre», diu José Luis García Santos. Els veïns creuen que serveix de ben poc que a partir d'ara, com s'ha anunciat des de la Generalitat, el port de Mataró faci el transvasament de sorra si no es manté estable. El consistori ha iniciat les accions administratives perquè el port veí compleixi amb les aportacions de sorra; si no, s'iniciaran les accions per via judicial.

Aquest estiu, més sorra

Els alcaldes del Baix Maresme es van reunir el dilluns amb el director general de Ports, Aeroports i Costes, Oriol Balaguer. De la trobada, l'alcalde de Cabrera va adquirir el compromís de la Generalitat que en comptes de portar 25.000 m³ de sorra del costat de llevant del port de Mataró es garanteixin els 100.000 m³ que per llei tenen l'obligació de transportar cada any. Tot i així, des dels ajuntaments es continuen reclamant mesures definitives, com ara els espigons submergits, que retindrien la sorra en els temporals. En aquest sentit, des del grup parlamentari de CiU es va fer una esmena al pressupost de l'Estat per destinar 500.000 euros a fer un espigó, i el diputat Josep Sànchez Llibre es va oferir, en una trobada amb els veïns i l'alcalde, a fer gestions per aconseguir més diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona