Veïns i ajuntaments veïns s'oposen a l'ampliació de l'aeroport de la Seu d'Urgell

Veïns i ajuntaments de Ribera d'Urgellet i Montferrer i Castellbò, municipis en el que està ubicat l'aeròdrom, s'han manifestat en contra de l'ampliació de l'aeroport de la Seu d'Urgell. Les queixes venen motivades per la possible ampliació en 30 hectàrees que afectarien a zones de conreu i espais naturals de la zona. L'Associació en Defensa de l'Alt Urgell ha interposat un recurs al tribunal superior de justícia de Catalunya que ha estat recolzat per l'ajuntament de Montferrer i Castellbò.

L'alcalde de Montferrer i Castellbò, Ramon Fierro, ha explicat que el departament de Política Territorial i de Obres Públiques ha aprovat un pla especial de delimitació de l'aeroport en que s'augmenta en un 20 per cent la superfície de la infraestructura. Segons Fierro, abans de fer un pla especial de delimitació s'hauria d'haver fet és el pla director d'usos de l'aeroport. Fierro ha declarat que l'ajuntament de Montferrer i Castellbò «no està d'acord» amb una ampliació de la infraestructura si no se sap «si és necessària».

En aquest sentit l'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, ha manifestat el desacord d'ajuntament i veïns amb l'ampliació de l'aeroport ja que ho considera una infraestructura «que no ha de servir per a res».

Per altra banda l'Associació en Defensa de l'Alt Urgell s'ha manifestat en contra de l'ampliació de l'aeroport i han recorregut la possible ampliació per via administrativa, explica el membre Josep Travé. Esgotats tots el recursos administratius, Travé explica, que recentment han interposat un recurs al contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Segons ha declarat Travé, el pla especial d'ampliació de l'aeroport de la Seu, és un «desgavell» ja que és una actuació en un zona rústica, s'ha de fer un talús de 170 metres d'alçada i a més d'afectar a zones de conreu afectarà també a espais naturals.

L'aeròdrom de la Seu va ser comprat per la Generalitat per uns vuit milions d'euros i segons va anunciar el conseller de Política Territorial i d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, el mes d'octubre, l'aeroport entrarà en funcionament el pròxim mes de maig. El govern hi ha invertit 1,9 milions d'euros en obres per a la recuperació del ferm de la pista i accessos i en la rehabilitació dels edificis que conformen la infraestructura.

Fierro ha explicat que les obres estan actualment parades per causes que es desconeixent i ha denunciat «la deixadesa» de l'administració que no informa als ajuntaments afectats de com evoluciona l'aeroport.

A més, tant Fierro com Capdevila, manifesten que de «poc serveix» l'aeroport de la Seu si el govern andorrà no hi està interessat. El passat mes de novembre el cap de govern d'Andorra, Jaume Bartomeu, va expressar que Andorra no s'involucraria en el rellançament de l'aeroport de la Seu.

Per altra banda l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat la importància de la recuperació de l'aeroport tan per usos «comercials com d'emergència».Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.