La Diputació barra el pas als quads al parc del Foix perquè espanten les àligues perdigueres de la zona

Els Mossos hi van fer diumenge una batuda, però no hi va aparèixer cap vehicle

Els Mossos d'Esquadra van distribuir diumenge un dispositiu per enxampar alguns dels quads i les motos que molts caps de setmana circulen pels camins rurals del parc i sancionar-los. Eren al nucli de Torrelletes i la Casa Alta, a Castellet i la Gornal, i a la zona de Daltmar, al terme de Canyelles, però es van endur la sorpresa que en tot el matí no en va passar cap. De bicicletes de muntanya, moltes.

La batuda, sense èxit, forma part de la campanya de vigilància que porten a terme periòdicament els Agents Rurals, els Mossos i els guardes del parc per evitar la presència de les motos de quatre rodes, els quads, pels camins perquè, a més que circulen per zones on no està permès que hi passin, «provoquen destrosses en alguns camins i espanten les aus que hi ha al parc», segons explica el seu director, Pau Mundó. L'entorn del parc de Foix està inclòs dins del mapa de zona d'especial protecció d'aus i s'hi poden localitzar nius de diverses espècies d'àligues perdigueres o cuabarrades o xoriguers. La zona ha estat els últims mesos lloc de pas de moltes aus per la migració de moltes espècies buscant zones més càlides.

En total, es calcula que hi ha més de 150 espècies catalogades que passen pel parc. A més de l'àliga perdiguera hi destaquen el bernat pescaire, el martinet, els ànecs, els cabussets i les polles d'aigua. D'uns anys ençà, a l'època de nidificació, cabussets, balquers i molts altres ocells es reprodueixen habitualment a l'entorn dels canyissars. A l'hivern, s'hi apleguen moltes espècies del nord d'Europa com els esplugabous, ànecs o corbs marins.

Neixen més pollets

Les càmeres web que controlen des de fa uns quatre anys el procés de nidificació d'una de les parelles d'àliga perdiguera que hi ha al Parc Natural del Garraf han enregistrat el naixement dels dos pollets; el primer, dimecres de la setmana passada i el segon, divendres sant després de 43 dies de la posta. La mare està peixent ara els pollets i es preveu que aquest procés continuï uns dies més. La Diputació amaga des de fa anys la ubicació del niu i protegeix l'entorn per afavorir la cria d'aquesta espècie als entorns del parc. El control de la parella es fa a través d'una càmera camuflada al costat del niu. La Diputació ha posat un enllaç al seu web per poder veure en directe l'evolució de l'àliga. També al web del diari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.