Urbanisme

Municipal

Canviaran l’accés al cementiri de Llers perquè ara és perillós

L’Ajuntament farà habilitar una entrada des de la pineda de la cara nord que obligarà a enderrocar nínxols no ocupats

Les obres ja estan adjudicades i a punt de començar

Llers canviarà en els pròxims mesos l’accés al cementiri des de la carretera d’Albanyà, un espai d’entrada perillós per als vianants, ja que amb els anys la carretera s’ha convertit en un vial ràpid i l’espai d’accés ha quedat sense voreres habilitades. La solució trobada consisteix a habilitar un accés nou pel lateral que dona a una pineda poblada de pins mediterranis. Per habilitar la nova entrada que dona al nord, cal enderrocar uns nínxols, que ja no estan ocupats perquè els que hi havia es van traslladar, i obrir un pas d’uns quatre metres d’amplada.

El cost estimat de les obres era de 128.646 euros, un import que, amb l’adjudicació dels treballs a l’empresa Comsa Service FM Sauper, ha quedat rebaixat a 103.300. La durada prevista de les obres és de tres mesos i l’execució serà immediata, un cop se n’oficialitzi l’adjudicació.

L’alcalde del municipi, Carles Fortiana, reconeix que l’entrada actual és un problema. A més, en dates de gran concurrència com ara Tots Sants, els visitants aparquen els cotxes arran de carretera i això agreuja el perill.

L’entrada s’emmarcarà amb un element de formigó que farà de coberta i on se situarà la porta metàl·lica del cementiri. El recorregut del camí cap a la porta serà sinuós per evitar que s’hagi de talar cap arbre. Paral·lelament al carrer de Nostra Senyora del Roure, se situaran unes franges que aniran del nou camí d’accés al cementiri fins al carrer de Ponent i que facilitaran l’accés als vianants. Aquestes franges s’alternaran amb uns parterres en què es plantarà espígol per tenyir de color blau tota la zona baixa de la pineda. En aquest espai, entre les flors, s’hi posaran alguns bancs. Per tal de conservar l’aspecte actual de la pineda, es mantindrà el terra actual. El nou accés al cementiri es pavimentarà amb llambordes i els diversos accessos per a vianants, amb sauló compactat.

A tocar del carrer de Nostra Senyora, es farà una pavimentació amb formigó raspallat de color gris, on hi haurà una franja d’aparcaments en bateria. També es preveu dissimular l’espai on ara hi ha ubicats els contenidors amb una planxa d’acer patinable ancorada al muret de bloc de formigó que es farà per salvar el desnivell de mig metre entre la pineda i el carrer. Com a mobiliari urbà, es preveu instal·lar-hi uns bancs de fusta i metall, amb respatller i braços, i unes papereres. Com que aquest àmbit disposa d’una il·luminació perimetral pròpia dels carrers de la urbanització, s’ha plantejat utilitzar una sèrie de llumeneres per marcar les zones de pas.

LA XIFRA

103.300
euros
costaran les obres, preu al qual es va avenir el contractista que va guanyar el concurs, si bé la previsió era de 128.646.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona