Comunicació

Les pomes, protagonistes de l’Agenda del Pagès 2019

El dia 1 surt a la venda una nova edició de l’agenda, amb consells sobre agricultura i jardineria

En el monogràfic es parla de les pomes i les seves propietats

Als quioscos fins al 6 de gener

El Punt Avui posa a la venda a partir del dissabte 1 de desembre una nova edició de l’ Agenda del Pagès , que es podrà comprar a la majoria de llibreries i quioscos per 4,95 euros fins al dia 6 de gener. L’Agenda del Pagès és un producte pensat com una agenda setmanal amb tots els consells per a la gent que treballa a pagès, però també per als aficionats a l’horticultura i la jardineria.

L’Agenda del Pagès arriba als 34 anys d’existència fidel als seus orígens, com a eina útil i pràctica per a tothom. L’edició del 2019 té 208 pàgines, distribuïdes en tres grans blocs. En el primer hi ha l’agenda de l’any amb les dites populars, el calendari agrari i fiscal, les feines als camps i als horts, l’arboricultura, la jardineria, la ramaderia, l’aviram, l’apicultura, la maquinària i les fires, setmana a setmana i mes a mes. El segon apartat inclou un directori d’adreces, taules de preus, climodiagrames, els mercats tradicionals i ecològics als pobles de Catalunya i les festes tradicionals.

L’Agenda del Pagès, que edita el grup Hermes, està codirigida per Anna Roca i Josep Guix, que disposen d’un grup de col·laboradors per tot el territori. Les il·lustracions que acompanyen el monogràfic i l’agenda són de Tavi Algueró i el dibuix de la portada és de Josep Duixans. De la maquetació se n’han encarregat Núria Rudilla i Florent Morante.

Finalment hi ha el tercer bloc, dedicat aquest any a les pomes, que, tal com s’assegura en el pròleg de la publicació, són “una de les fruites més apreciades i més antigues que es coneixen i, per això, sovint, se’ls anomena la reina de les fruites”. Les pomeres, que provenen de les regions més temperades d’Europa i de l’Àsia Central, es van començar a conrear uns quants segles abans del naixement de Crist. De fet, els grecs i els romans van ser els que en van millorar la producció i a la vegada van popularitzar aquesta fruita dolça fins a convertir-la en un aliment bàsic de les seves dietes. “Actualment és l’espècie fructícola de la zona temperada més cultivada del món”, escriuen Pitu Guix i Anna Roca en el pròleg de l’agenda.

En el monogràfic els autors expliquen la història, el conreu, la conservació i els molts usos de la poma i en destaquen les principals varietats. També es presenten diferents exemples del conreu de la poma: el convencional, la integrada, l’ecològica i la de muntanya, amb entrevistes a diferents productors d’arreu del país.

D’altra banda, per a compres de 10 agendes o més a preu reduït, els interessats poden contactar amb el servei d’atenció al client al 972 18 64 80.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.