Arts escèniques

Elefant aeri i en monocicle

Zapaixnaia (cintes aèries) i Williams (monocicle) guanyen el Festival del Circ

Closing eyes, el número de cintes aèries de la russa Ekaterina Zapaixnaia, i el nord-americà Wesley Williams, amb el monocicle més alt del món, van guanyar ahir a la nit els principals premis, els Elefants d’Or, del 9è Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona. A més, Closing eyes també va rebre el Premi del Públic, decidit a partir dels vots dels assistents.

Més de 33.000 persones –una xifra que iguala la de l’any passat– han assistit al festival des de dijous passat, a la gran carpa instal·lada a la Devesa de Girona, just al costat del Palau de Fires, on ha tingut lloc també la segona edició del Circ World Market, l’única fira sectorial d’empreses de circ al món, amb estands de nou països diferents.

En el palmarès d’aquest any, amb un total de 8 premis entre els Elefants d’Or, de Plata i de Bronze, destaca la presència dels artistes russos, que han conquerit 6 guardons, coincidint amb aquesta edició commemorativa del 50è aniversari de l’arribada del primer circ soviètic a Catalunya.

Els Elefants de Plata es van lliurar a Andrey Lyamin (pal aeri), de Rússia; Jump’n’Roll (planxa coreana), de Rússia, i Anhui Acrobatic Troupe (equilibris amb bancs), de la Xina. Els Elefants de Bronze van ser per a tres números procedents de Rússia: la Troupe Sherbakov (malabars en grup), la Troupe Volozhanin (equilibris en escala) i Deserve to Fly (portador coreà). Aquest últim número també va rebre el Premi de la Crítica. El palmarès d’aquesta edició es completa amb el Premi Especial del Jurat, concedit a Red Sails del Duo Mikhailova (teles aèries), també de Rússia, i el Premi de la Imatge, que ha reconegut les estètiques acrobàcies al damunt del rola-rola del Duo Dádiva, de Cuba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA