cultura

cinema

Xerrades, cursos, tallers, mostres i projeccions, al Museu del Cinema

Les activitats de l'equipament inclouen tres cursos dedicats a la música dels films, el cinema negre i l'art

‘La mirada indiscreta' és el títol de la nova exposició temporal

Una mostra de cinema africà, amb Mali com a escenari principal, i un cicle centrat en la relació del cinema amb l'arquitectura i l'urbanisme, són dues de les activitats principals programades pel Museu del Cinema de Girona que tindran lloc al llarg d'aquest primer trimestre. A la IX Mostra de Cinema Africà, que es farà del 6 al 27 de febrer, es podran veure films com ara Los pasos dobles, del gironí Isaki Lacuesta, o propostes més exòtiques com ara Guimba, un tyran, une époque, La sal de Taoudenni o Taafe fanga, pouvoir de pagne. Per la seva banda, en el nou cicle Arquitectures de Cinema, coorganitzat per la Fundació Rafael Masó, es projectaran dos documentals i dues pel·lícules: Le Corbusier. Le Cabanon, de Rax Rinnekangas; Un extraño en mi vida, de Richard Quine; En construcción, de J.L. Guerín, i Gaudí, de Manel Huerga.

Entre altres novetats de la programació de principi del 2013, del 19 de febrer al 28 d'abril, el museu acollirà l'exposició temporal La mirada indiscreta: una revisió lliure del cartell de cinema. La mostra, formada per uns 40 cartells cinematogràfics obra del garrotxí Joel Amat (sorgit de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot), són una reinterpretació dels originals a partir d'una original anàlisi semiòtica.

Pel que fa a les propostes permanents d'aquest equipament cultural gironí, entre els mesos de gener i juny es podrà continuar assistint a les estrenes dels millors documentals a través del cicle El documental del mes. Destaquen el film suec Big boys gone bananas, el coreà El planeta dels cargols i Món petit, de Marcel Barrena, en què es narren les peripècies d'Albert Casals, un noi de 14 anys que viatja pel món amb el mínim de pressupost.

A partir del 17 de gener, torna el cinefòrum, presentat i moderat pel crític Pep Prieto. Aquest ha escollit obres del setè art tan diverses com ara Una nit a l'òpera, Rumble fish o Alta tensió, entre altres. També tindrà lloc, en aquest cas de gener a desembre, el cicle En curt, una cita mensual amb les millors propostes en format de curtmetratge sorgides d'alguns dels festivals més emblemàtics de Catalunya. Entre ells, els gironins Curt.doc de Vidreres, l'Acocollona't de Girona i el Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer.

A més de proposar el cicle Cinema i solidaritat, que es projecta al cinema Truffaut, el museu ha programat un cicle de cinema educatiu per a finals de febrer.

Art, música i cinema negre

Quant als cursos, el primer, que comença el 16 de gener, porta per títol La música en el cinema i serà impartit per Salvador Àngel. A continuació, a mitjan febrer, el crític Quim Casas s'esplaiarà en el gènere del cinema negre a través de cinc sessions intenses. Finalment, el psicòleg de l'AECC i crític de cinema Jep Soler oferirà un curs titulat Créixer a partir de l'art: el cinema, a través del qual parlarà de la potencialitat de l'art per canviar la vida i aprofundirà en temes encarats al creixement personal i l'autoconeixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic