Economia

Una fleca del Vallès fa El Millor Xuixo del Món

La segona edició d’aquest concurs que es fa a Girona atreu una quarantena de fleques i pastisseries catalanes

La fleca Pa Artesà del Vallès, de Santa Perpètua de Mogoda, va guanyar ahir el concurs El Millor Xuixo del Món, que va celebrar ahir a Girona la seva segona edició, dins el marc de la fira Àgora Dolça. Aquesta fleca, fundada fa més de quaranta anys, està liderada per Jaume Junyent i s’endú com a premi un guardó i un xec per valor de 1.500 euros.

La fleca vallesana es va imposar a una quarantena de fleques i pastisseries procedents de les comarques gironines i barcelonines. El jurat, presidit pel mestre artesà Julià Castelló, en va destacar “el cruixent de la pasta i el fregit, aspectes tècnicament i visualment fonamentals en l’elaboració del xuixo”.

Castelló i la resta d’integrants del jurat van estar ahir al matí valorant els xuixos que van presentar la quarantena de participants en un dels espais del centre cultural La Mercè, de Girona. Aquí, a primera hora del matí, les diferents pastisseries i fleques participants havien anat deixant les seves mostres, que, després, sota anonimat –totes presentades en caixes iguals i sense nom–, van ser jutjades. Concretament, el jurat valorava sis punts: el pes, l’aspecte exterior, l’aspecte interior –massa, esponjament, brioixat, fullat, bona cocció...–, la qualitat de la crema, la qualitat del fregit i el sabor –equilibri de la crema i el fregit–. A més, en aquesta segona edició, la normativa obligava que el xuixo s’hagués de farcir primer i, posteriorment, fregir.

El jurat d’aquesta segona edició del concurs estava integrat pel guanyador de la primera edició del concurs, Ricard Jambert, de la fleca i pastisseria Padrés de Banyoles; Alba Ruiz, professora de pastisseria del CETT-Escola Tècnica Professional; la periodista Carme Gasull; el president del Gremi de Pastissers de Girona, Àngel Garcia Pubill; el president del Gremi de Flequers Artesans de Girona, Miquel Zaguirre, i la professora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, Marga Viñallonga.

El concurs està organitzar per Salvador Garcia-Arbós, l’Ajuntament de Girona, l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i Monkeys Communications, amb la col·laboració del Gremi de Flequers de Girona; l’Associació de Pastissers Artesans de la Província de Girona, Corman, Liderou, Farinera Coromina, Sosa i Dulcypas.

LA FRASE

Destaca el cruixent de la pasta i el fregit, aspectes tècnicament i visualment fonamentals
Julià Castelló
president del jurat

LA DATA

11.2018
El
primer concurs es va fer el novembre del 2018, coincidint amb el centenari del naixement d’aquest dolç.

LA XIFRA

1.500
euros
rebrà en un xec el guanyador del concurs, a més d’un guardó de reconeixement.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana noves explicacions a X

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona