L'últim dia del Mercat Central

L'equipament comercial de Valls ha abaixat les persianes de manera definitiva

El Mercat Central de Valls va viure ahir un dia trist. Els paradistes van abaixar la persiana per última vegada i van donar el tomb de clau definitiu al pany de l'entrada principal. El dia gris i plujós es va aliar amb una jornada també històrica per als comerciants i per als clients, que d'avui per demà han vist com aquestes instal·lacions deixaven de ser operatives. El recinte, que feia vint-i-vuit anys que estava en funcionament, es va omplir durant tot el matí de mitjans de comunicació que van voler immortalitzat el darrer dia de servei. «Encara no m'ho crec», declarava Mercè Ferré, propietària d'una xarcuteria, mentre ho recollia tot i es preparava per al trasllat a un local que la família té al carrer Sant Antoni, al barri antic de la ciutat. «Aquest divendres ja obriré. La vida continua, i espero recuperar bona part de la meva clientela», comentava la botiguera, que no podia ocultar l'enuig per aquesta aturada forçada del servei, provocada per l'elevat nombre de paradistes morosos (vegeu El Punt del 21 de novembre). Mercè Ferré, que es mostrava «sorpresa» perquè l'Ajuntament no s'ha adreçat als paradistes per trobar alguna solució, rebia ahir al matí tot l'afecte dels clients, que li donaven ànims per a la nova etapa. A la polleria i fruiteria Pere i Griselda, l'afluència de clients no va afluixar en tota la jornada. «Sempre hem despatxat molt. Marxem contra la nostra voluntat; ja no podem continuar pagant les despeses dels altres», deien en aquest establiment, que a partir del 15 de gener obrirà molt a prop d'on tanca les portes el Mercat Central.

Una jornada per a la història

aestallo

Mari Carme Calduch, propietària d'una parada de pesca salada, va ser la primera, ahir, a abaixar la persiana del negoci. Ho va fer a quarts de tres de la tarda, després d'haver venut gairebé tot el gènere a una clientela que qualificava d'«extraordinàriament fidel». Després d'atendre nombrosos mitjans de comunicació i de respondre diferents trucades, Mari Carme Calduch feia la seva darrera comunicació telefònica com a comerciant. «Ara ja som cèlebres. Tots cap a casa!», va dir a una amistat que l'acabava de veure per la tele. Aquesta comerciant tancava la parada després de disset anys i deu mesos. «És un dia trist per a tots. Ens sentim impotents perquè aquí hi deixem tota una vida i una clientela», declarava emocionada. El mateix sentiment l'experimentaven els clients, que com a agraïment a la seva fidelitat eren convidats a una copa de cava i tortell de Reis. Quan li falta un any i mig per a la jubilació, Mari Carme Calduch deixarà l'activitat i esperarà la retirada oficial de la vida laboral pagant de la seva butxaca cada mensualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tractors tallen la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona