Xerta consolida la promoció dels cítrics, ara a través de la gastronomia

Després de l'èxit que l'any passat va tenir la I Fira del Cítric, Xerta celebra aquest cap de setmana la segona edició d'aquesta fira que promociona la producció de cítrics d'aquest municipi. Enguany la fira promou aquests productes a través de la gastronomia. «Hi ha un sol pavelló per als expositors gastronòmics, on els assistents poden degustar alguns productes elaborats amb cítrics, i a banda hi ha el pavelló multisectorial», va explicar ahir Mireia Villamayor, coordinadora de l'organització de la fira. Aquesta zona gastronòmica també disposa d'un espai per a la cuina xertolina, on els cuiners i cuineres del poble preparen plats típics.

L'altre espai destacat és el que ocupen els productors de cítrics xertolins, que s'han agrupat amb motiu de la fira. Segons Villamayor, «els productors de Xerta venen pel seu compte, però des que fem la fira, han sumat esforços per promocionar la taronja del municipi». Així, amb aquesta fira, els productors poden divulgar les virtuts dels cítrics de Xerta. «Hi ha varietats de cítrics que oferim a la fira que gairebé estan a punt de perdre's», va assegurar Fernando Falcó, un dels onze productors xertolins participants en la fira. Segons Falcó, la fira és una bona eina per donar a conèixer el producte xertolí, «que té unes característiques especials». Falcó va assegurar que enguany, tot i el fred, han aconseguit una bona producció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.