Economia

GASTRONOMIA

Firatast va obrir ahir i espera més de 16.000 persones

La fira es clou diumenge a les dotze de la nit i, a més de cuina catalana, també inclou plats d'altres països

Firatast, la fira de degustació de productes d'alimentació de qualitat, va obrir ahir a la tarda les portes per oferir als visitants la possibilitat de tastar plats elaborats d'arreu de Catalunya, però també de països com ara el Marroc, l'Índia, Colòmbia, l'Equador i el Japó. Durant quatre dies –Firatast es tanca diumenge a les dotze de la nit– els prop de 60 estands que participen en aquesta dinovena edició de la fira oferiran més de 300 tastets diferents, des de guisats i cuina tradicional fins a plats de cuina moderna, creps, pastisseria i gelats artesans, entre d'altres, a més de cerveses, vins –entre els quals n'hi ha de la DO Empordà–, caves, gintònics, mojitos, sucs naturals i tes.

Aquest any, Firatast presenta el primer concurs d'arrossos solidaris, que té com a finalitat col·laborar amb el Centre de Distribució d'Aliments (CDA) a Girona. Tots els diners que es recaptin de la venda d'aquests arrossos aniran al CDA. El concurs es fa cada dia i en el d'ahir van participar deu instagramers, entre els quals hi havia Albert Simó, Susanna Ginesta, Juan Fuster, Julio Estrela i Carles Almagro.

Tot i que ahir l'assistència de visitants a Firatast ja era elevada, el cap de setmana és quan es preveu que hi hagi més volum de públic. Els organitzadors calculen que l'any passat van passar per la fira més de 16.000 persones, xifra que aquest any s'espera igualar.

LA FRASE

S'han instal·lat 1.600 cadires i, igual que els últims anys, es pot reservar taula per a grups
Josep M. Matamala
DIRECTOR DE FIRATAST

Varietat de propostes per a tots els gustos

Cargols amb salsa, fideuada, canelons gratinats, hamburguesa amb escalivada, brie i xampinyons saltejats, tripa de bacallà amb fesols de la Garrotxa i cloïsses o galta amb naps són alguns dels plats que es poden trobar en aquesta edició. Josep M. Matamala, director de Firatast, assegura que la mostra és una eina perquè els restaurants puguin presentar nous plats i promocionar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona