Economia

Gastronomia

Tercera Fira de la Gamba de Palamós

El millor aparador de la gamba

La llotja pesquera de Palamós aplega restauradors, pescadors i empreses de gastronomia per reivindicar el producte

Meritxell Serret reconeix la feina de la confraria local en pro d'una pesca més sostenible

Centenars de persones van passar ahir, fins al vespre, per la llotja palamosina del peix, engalanada per ser la seu de la tercera Fira de la Gamba de Palamós. La degustació del crustaci, evidentment, va atraure la majoria dels visitants, que podien triar entre diferents tastets i preparacions presentades pels restaurants i les tavernes del municipi, o bé comprar gamba fresca en sis parades del mercat del peix, a preus que oscil·laven entre els 46 euros el quilo de gamba mitjana i els 116 de la de calibre extra. La cotització del crustaci, previsiblement, es dispararà a final de mes amb l'inici de la temporada alta turística.

Les activitats més lúdiques es complementaven amb una fira de productes gastronòmics i visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós i la possibilitat de veure els espais on es fa la subhasta a la llotja, entre d'altres. Però aquest cop també s'ha apostat per difondre la feina per a la conservació de l'espècie i la pesca sostenible des de la Confraria de Pescadors de Palamós.

En aquest sentit, la fira va servir de marc per a una jornada tecnicocientífica sobre la gestió de la pesca de la gamba, a la Capella del Carme. La sessió va aplegar representants del sector i científics per posar en comú experiències i projectes relacionats amb la pesca de la gamba a Palamós i per part de pescadors menorquins vinguts de Maó.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va visitar per primer cop el municipi per mostrar el reconeixement del Departament a “la feina d'innovació i recerca per a una pesca més sostenible” liderada pels mateixos pescadors, amb el pla pioner de gestió de la pesca de la gamba palamosina –amb un període de veda més llarg– o les darreres investigacions per substituir les portes d'arrossegament de les embarcacions, amb un impacte més petit sobre el fons marí. Serret va destacar que aquestes iniciatives “poden servir per posar les bases d'un model pesquer propi, i millor, per a Catalunya”.

Finalment, i per primera vegada, el nou ambaixador de la gamba de Palamós, el xef del Casamar de Llafranc, Quim Casellas, va fer una demostració de cuina en directe, amb sengles show cookings al migdia i la tarda a L'Espai del Peix.Casellas, amb una estrella Michelin des del 2011, va rebre divendres el guardó per la seva tasca en la difusió i promoció de les qualitats gastronòmiques d'aquest producte.L'alcalde, Lluís Puig, i la gerent de la confraria local, Cristina Mañas, també van fer el lliurament dels certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós als darrers establiments certificats amb aquest distintiu: precisament el restaurant Casamar, però també els hostals Llafranc i La Fosca, les embarcacions Avanza i Perla de Palamós, i, finalment, Peixos Sampera, SL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona