Barça

Res no ha canviat

Tito Vilanova debuta amb victòria i deixant clar que el futbol del ‘seu' Barça serà el mateix que el de Guardiola

La pitjor notícia del dia va ser la greu lesió de Marc Muniesa al genoll de la cama dreta

HAMBURG: Adler, Diekmeier, Bruma, Mancienne, Aogo, Westermann, Skjelbred, Arslan, Son, Jansen, Berg.

Van sortir en la segona part: Drobny, Rincón, Rudnevs, Ilicevic, Gökhan Töre, Beister, Sala, Besic, Sternberg, Zhi Gin Lam i Kacar.

BARÇA: Pinto, Alves, Bartra, Mascherano, Adriano, Dos Santos, Espinosa, Sergi Roberto, Alexis, Afellay i Deulofeu. Van sortir en la segona part: Oier, Balliu, Sergi Gómez, Muniesa, Planas, Rafinha, Patric, Ilie, Joan Àngel Roman i Lobato.

Un dia com ahir de fa quatre anys, Pep Guardiola s'estrenava com a entrenador del primer equip del Barça amb victòria a Escòcia contra l'Hibernian. I ahir, 24 de juliol del 2012, el seu gran amic Tito Vilanova li agafava el relleu i debutava com a màxim responsable del primer equip blaugrana. I també ho va fer amb victòria, en aquest cas contra l'Hamburg (1-2) en un partit que servia per commemorar el 125è aniversari del club alemany.

Tito Vilanova avisava que no sentiria res especial en aquest partit perquè considera que l'única cosa que està fent és continuar un projecte que ja té un llarg recorregut i del qual ell ja formava part. I pel que es va veure en un matx jugat sense molts dels futbolistes del primer equip, tot continuarà igual. El Barça seguirà apostant pel 4-3-3 com a sistema bàsic, per la possessió de la pilota, pel joc de posició, per tenir davanters ben oberts a les bandes, per defensar en zona les jugades d'estratègia, per començar la pressió amb els davanters per robar la pilota en camp contrari, per utilitzar molt en atac els laterals... Per tots aquells trets tan característics del Barça de Guardiola, i també de Tito Vilanova, que el van convertir en el millor equip de la història del club i en un dels millors de la història del futbol.

Alves es reivindica

El partit, a més de per certificar que Vilanova serà continuador, va deixar unes quantes coses més. El futur de Dani Alves es va posar en dubte durant l'estiu, i el brasiler, com va avisar dilluns, va començar a guanyar-se ahir la confiança en ell que alguns havien perdut. Va fer una gran primera part pel carril dret, va inaugurar el marcador amb un gran xut en el minut 4 i va rematar dues vegades més amb perill en la primera part. En un partit que es va trencar en alguns minuts i va provocar que els centrals s'haguessin de multiplicar, també va deixar bones sensacions Marc Bartra, que va demostrar que té un lloc en el primer equip ara que la direcció esportiva continua buscant un central.

Sense Messi, que es va quedar a Barcelona amb un cop en un bessó, va destacar la presència a la davantera titular d'una de les grans perles del planter, Gerard Deulofeu. El de Riudarenes està en forma després d'haver guanyat fa pocs dies l'europeu sub-19 amb la selecció espanyola i ho va demostrar amb les seves clàssiques cavalcades per les dues bandes. Adler, el porter de l'Hamburg, va impedir que s'estrenés amb el primer equip en una primera acció, però Deulofeu va ser qui va donar el triomf al Barça vint minuts després que Arslan hagués igualat el gol inicial de Dani Alves. Va ser en una jugada que va protagonitzar Afellay. L'holandès va actuar tota la primera part com a fals davanter centre. Un xut seu refusat per Adler va acabar a peus de Deulofeu, que va donar la victòria als blaugrana en el primer partit de Tito Vilanova a la banqueta com a primer entrenador.

La segona part, maleïda lesió de Muniesa al marge, va servir bàsicament per donar minuts als jugadors del filial i, això sí, perquè a Alemanya veiessin que el Barça té el millor planter del futbol europeu.

GOLS: 0-1, Dani Alves (4'). 1-1, Arslan (19'). 1-2, Gerard Deulofeu (37'). ÀRBITRE: Peter Gagelmann (Alemanya). TARGETES: Cap. PÚBLIC: 57.274 espectadors a l'estadi Intech Arena d'Hamburg. El partit servia per commemorar el 125è aniversari de l'Hamburg.

La mala sort empaita Marc Muniesa

Sembla que la mala sort no té final i Marc Muniesa hi està ja, per desgràcia, molt familiaritzat. Ahir a la tarda es va trencar –tot i que falten les proves mèdiques que se li faran avui a Barcelona– el lligament encreuat anterior del genoll dret. Muniesa va sortir en la segona part i en una jugada, se li va travar la cama dreta, fet que li va provocar la greu lesió. I no és la primera, perquè tot i que només té vint anys, fa quatre temporades ja va estar deu mesos allunyat dels terrenys de jo. Les proves mèdiques que se li efectuaran avui determinaran, aproximadament, el temps de baixa.

Leo Messi, una absència de 400.000 euros

A l'expedició del Barça hi faltava un. Segurament el principal reclam de l'amistós d'ahir per al públic d'Hamburg: Leo Messi. L'argentí es va fer una contusió durant l'entrenament de dilluns que li va provocar un hematoma intramuscular al bessó de la cama dreta i ahir, quan es va llevar, va sentir molèsties i ho va comunicar al club. Després d'una ecografia practicada a primera hora, a les instal·lacions del Camp Nou, els metges van aconsellar que no participés en l'estrena de la pretemporada. La no-participació de Messi costarà al Barça al voltant de 400.000 euros.