MOTOR / WORLD SERIES RENAULT 3.5

Cara i creu per als de casa

Alguersuari acaba cinquè i és el segon millor debutant

Una penalització costa la «pole» a Molina i li arruïna el dia

El que va començar com un encoratjador cap de setmana per als dos pilots catalans presents en la màxima categoria de les World Series, va quedar ahir una mica diluït. Jaume Alguersuari va ser la nota positiva del dia, després d'acabar cinquè absolut en la fórmula Renault 3.5 i segon entre els debutants, rere el seu company d'equip Oliver Turvey, amb qui l'any passat es va disputar el títol britànic de fórmula 3. La creu va ser per a Miquel Molina. El lloretenc va celebrar la pole –amb una mil·lèsima de segon sobre Charles Pic–, però minuts després va ser informat que se li anul·lava el registre per un error de l'equip, que li va muntar els pneumàtics que corresponien a Greg Mansell, el seu company. Dotzè en la graella –la mateixa posició que ocuparà avui i que el deixa pràcticament sense possibilitats de pujar al podi–, Molina va perdre dos llocs en un embolic en el primer revolt i abans de completar el gir va notar que algú li colpejava la part posterior del cotxe. El lloretenc va iniciar una remuntada que el va dur fins al novè lloc i durant la qual va signar la volta més ràpida de la cursa. Marcos Martínez va aconseguir per a l'equip de Sito Pons el primer triomf de l'any.

Costa, sense rival en la fórmula Renault 2.0

Albert Costa (Epsilon-Euskadi) va encapçalar de cap a cap i amb absoluta autoritat la cursa inaugural de l'Eurocup de fórmula Renault 2.0. El barceloní va travessar la línia de meta amb 5.364 segons d'avantatge sobre Nathanaël Berthon. El francès va completar el doblet de l'equip de Joan Villadelprat. Costa, que havia dominat en els entrenaments i sortia des de la posició preferent de la graella, també va acreditar la volta més ràpida de la cursa. El suís Nico Müller (Jenzer Motosport) va completar el podi. Miki Monràs (SG Fórmula) va acabar sisè, el mateix lloc que havia ocupat en la formació de sortida. El barceloní, que va acabar a 13.442 de Costa, va fer tota la cursa amb el frontal del cotxe malmès en un incident en la sortida. Genís Olivé (Jenzer Motorsport) va ser 19è, vuit posicions més endavant que la que havia ocupat en la formació de sortida. Jonathan Hirschi (TDS Racing) va vèncer en la cursa del Mégane Trophy, disputada amb pluja.