Punt divers

El DAR reobre la Badia del Fangar i el Golf de l'Ampolla a l'extracció de mol·luscs

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha reobert la zona de la Badia del Fangar i el Golf de l'Ampolla a l'extracció de mol·luscs bivalves, després que els controls efectuats en compliment del programa permanent de vigilància del DAR i del Departament de Salut han verificat que els mol·luscs de la zona CAT1-05 (Badia del Fangar i Golf de l'Ampolla) es troben lliures de la toxina diarreica DSP, fins ara present i causa del tancament de la badia a l'extracció dels mol·luscs. El DAR ha informat que les algues productores d'aquesta toxina es troben en concentracions per sota dels nivells de seguretat establerts i que no hi ha cap risc per a la salut en el consum dels mol·luscs.

Els mecanismes de vigilància i control que es duen a terme asseguren la salubritat dels mol·luscs bivalves que es comercialitzen pels circuits habituals, de manera que el consum d'aquest producte de mercat no suposa cap risc per a la salut.Tal com es disposa al Pla de seguiment, el DAR ha traslladat aquesta resolució a les confraries de pescadors de l'àmbit afectat, les associacions de productors, les capitanies i autoritats portuàries, les forces de seguretat, la direcció general de Salut Pública, l'Agència Catalana de l'Aigua, la direcció general de Ports i Transports i altres autoritats, així com als centres d'expedició i depuració de mol·luscs de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.