Medi ambient

Cerdanyola i Figueres no han presentat a l’ACA els plans d’emergència per combatre la sequera

L’Agència Catalana de l’Aigua dona l’aval a 27 i en tomba 13

N’hi ha 22 en tramitació de municipis amb més de 20.000 habitants

Cerdanyola del Vallès i Figueres són els municipis que no han presentat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el pla d’emergència obligat per fer front a la sequera, segons dades del Govern actualitzades el 2 de maig. A Catalunya hi ha 64 municipis de més de 20.000 habitants que, tal com estableix l’acord de l’1 de gener del 2020, han de presentar els plans. La resta de ciutats i pobles, de menys ciutadans, ho poden fer de forma voluntària. L’ACA ha donat el seu vist i plau als plans elaborats per 27 municipis entre els que es troben Barcelona i Girona, segons recull l’agència ACN. En canvi, ha tombat els de 13 municipis. Hi ha, per exemple, municipis com Badalona i Tarragona. El 57,8% no l’han presentat, tenen un informe desfavorable o estan en tràmit.

Els municipis que tenen l’aval són Barberà del Vallès, Barcelona, Blanes, Castelldefels, Girona, Granollers, Hospitalet de Llobregat, Igualada, Manlleu, Masnou, Mataró, Montcada i Reixac, Olot, Palafrugell, Pineda de Mar, Prat de Llobregat, Premià de Mar, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Perpètua de la Mogoda, Sitges, Terrassa, Vic i Vilassar de Mar. En canvi, Badalona, Cambrils, Castellar del Vallès, Esplugues de Llobregat, Gavà, Olesa de Montserrat, Rubí, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Guíxols, Sant Joan Despí, Sant Pere de Ribes, Sant Quirze del Vallès i Tarragona són els que tenen un informe desfavorable. Hi ha 22 municipis amb els plans en tràmit: Cornellà, Banyoles, Calafell, Esparraguera, Franqueses del Vallès, Lloret de Mar, Manresa, Martorell, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Ripollet, Salou, Salt, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Valls, el Vendrell, Viladecans, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, i Vila-seca.

El cas de Lleida és diferent perquè és un municipi de més de 20.000 habitants però no està obligat a presentar el pla perquè pertany a la conca hidrogràfica de l’Ebre, on la Generalitat té competències compartides amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Una quinzena d’organitzacions impulsen una coalició per promoure l’eòlica marina al Mediterrani

BARCELONA
unió europea

Els 27 diuen adeu a les quotes d’acollida i aplanen el camí per desbloquejar el pacte migratori

barcelona
Mataró

Un espectacle amb drons per homenatjar els 175 anys del primer ferrocarril

mataró
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

El cel romandrà serè en general

Barcelona
societat

Comença la campanya de vacunació contra la grip i la Covid-19 a les comarques gironines

girona
SOCIETAT

Mor Enric Sala i Vicens, conegut patró de la Fundació Cor de Maria-Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols

serveis

Servei gratuït de bus per als joves durant les Festes de la Tardor de Lleida

LLEIDA
unió europea

Brussel·les amenaça de dur Espanya a la justícia si no revisa els plans de gestió de l’aigua

barcelona
garrigues altes

Vuit municipis s’alien amb el govern per crear habitatge i frenar el despoblament

JUNCOSA