Medi ambient

MEDI AMBIENT

Demanen un canvi de model estructural en la gestió de l’aigua

Més de trenta organitzacions es troben a Arbúcies per fer front a l’emergència per sequera

Assenyalen falta de valentia del govern i dels ajuntaments amb els grans consumidors

A les portes de l’emergència per sequera, una setantena de persones que pertanyen a 35 organitzacions de diferents àmbits socials, ecologistes, del món universitari i del moviment veïnal a més d’operadors públics es reuneixen avui a Arbúcies, a la comarca de la Selva, en el marc de la III Cimera Social de l’Aigua. Els participants lideren des de setembre la campanya d’ On no n’hi ha, no en raja.

Debat de país

Els participants han reclamat començar un debat públic de país per abordar la reducció de la demanda d’aigua i el canvi de model econòmic, tenint en compte que les sequeres seran cada cop més recurrents com a conseqüència del canvi climàtic. Denuncien que el govern no publica les xifres dels grans consumidors ni cap dada que confirmi l’eficiència de les restriccions i l’estalvi aconseguit. Per altra banda, els col·lectius celebren la moratòria a noves activitats econòmiques que facin un ús intensiu d’aigua però consideren que arriba tard i és insuficient per estalviar aigua, ja que només s’aplicarà en fase d’emergència. A més, veuen amb preocupació que la restricció addicional més severa sigui la reducció a més de la meitat dels cabals mínims circulants del Ter, Llobregat i Muga.

Assenyalen la mala gestió com a causa principal i en aquest sentit apunten a la responsabilitat dels ajuntaments per no exercir les seves competències en matèria d’aigua, fent referència al problema de les fuites, pistes de gel, manca de control del consum domèstic i urbà i campanyes d’estalvi inexistents. Recorden que un de cada quatre ajuntaments encara no té a punt els Plans Municipals per Sequera, obligatoris per llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA