Societat

JOSEP MARIA COLOMER

Propietari i gerent, juntament amb l'Ester Herranz, del Càmping Costa Brava

“La covid ens ha canviat la manera de relacionar-nos”

Com els està afectant la covid, un cop sembla que ens estem allunyant de les parts més dures del confinament amb la tornada a aquesta certa normalitat?
A banda dels moments més durs, que ens van afectar econòmicament, amb el confinament i tot el que va venir després, la covid continua afectant. La pandèmia ens ha canviat la manera que tenim de relacionar-nos.
En quin sentit?
Abans, els clients de tota la vida, que busquen parcel·les properes, per estar junts, feien sopars. Ara hem vist que tot això ha baixat. També les abraçades, els petons i les mostres d’afecte, ja no són com eren abans. Quan arriba un client, tampoc saps massa què fer, si donar-li la mà o no.
Tantes dècades donen per a molt. Expliqui alguna anècdota.
N’han passat tantes, que seleccionar-ne una... Miri, el Capità. Era un belga. Els posaven un sobrenom. Aquest era el Capità. Sortia a les nits i tornava molt i molt alegre.
Tot un personatge!
Un dia m’arriba i em diu que s’ha donat un cop molt fort al cap amb un senyal de trànsit. El vàrem curar, perquè sortia força sang. Recordo que em va dir: “Si la meva dona pregunta, li diu que m’ha caigut una pinya al cap.”
I això dels sobrenoms que ens comentava abans, com anava?
Molts dels nostres clients eren belgues o holandesos i, la veritat, alguns tenien noms molt complicats. Era més fàcil posar-los un sobrenom per fer servir entre nosaltres. Per exemple, en Rambo, un belga petit i refet; la Depre, una senyora que sempre t’explicava coses dolentes que li havien passat o malalties que tenia. N’hi havia un que li dèiem el Papa, ja és mort, pobret. Era el capitost de tota la família. De fet, venien tres famílies juntes i no es feia res de res sense consultar-ho abans amb el Papa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA