Societat

Tallers per aprofitar aliments, a Mediona

L'Ajuntament de Mediona s'ha sumat durant els primers mesos de l'any a una campanya organitzada amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf de conscienciació de la població sobre la necessitat d'aprofitar el menjar que sobra, amb el títol Som gent de profit. Durant dos mesos, la població ha rebut informació a casa, s'han organitzat tallers de conserves (per aprofitar fruites i verdures) i les botigues d'alimentació i els restaurants adherits han informat els seus clients sobre les possibilitats i la necessitat de reaprofitar els aliments, per contribuir a l'estalvi col·lectiu.

L'objectiu de la campanya és reduir la quantitat d'aliments aprofitables que es llencen a les escombraries, i conscienciar la població del cost que suposa per a qui compra els aliments, però també per al medi ambient, i per la inversió que obliguen a fer en la gestió de residus.

La campanya va començar el 17 de gener i va permetre difondre consells de comportament a l'hora de decidir què comprar, com triar els aliments, i receptes de cuina per reaprofitar allò que ja tenim a casa. També s'han fet tallers pràctics i s'han repartit bosses per normalitzar el fet d'endur-se les sobres en un restaurant, ja que aquest gest, a més de suposar un estalvi per al client, ajuda a reduir notablement la quantitat de residus diaris de l'establiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament ha aconseguit aturar 133 desnonaments

salt
societat

Critiques a la promoció d'unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

sant climent sescebes
societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

Barcelona

Nous cursos de carnisseria i peixateria per cobrir la mancança del sector

palamós
societat

Detingut pel tràfic d'immigrants en situació irregular

portbou
itàlia

Pànic a Nàpols per l’eixam sísmic més fort dels últims 40 anys

barcelona

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

Lleida
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona