Societat

Gastronomia

Can Salvi, segona part

El restaurant reobre amb el nom d’El Brot i basat en producte de temporada de proximitat

El nou establiment s’ha proposat fomentar la sobirania alimentària i esdevenir un punt de trobada social per a la gent del territori

L’espai que havia ocupat l’històric restaurant Can Salvi, de Vilavenut, tancat fa deu mesos , acaba de reobrir, ara amb el nom d’ El Brot i amb una orientació diferent. Si aquell establiment centenari (al maig hauria fet 110 anys) es va fer popular pel seu menjar tradicional (arrossos, rostits...) o els seus esmorzars de forquilla, el que n’agafa el relleu neix amb la vista posada en el consum responsable i la sobirania alimentària, una línia que es resumeix en dues premisses: productes de temporada i proveïdors del territori, amb els quals es tracta directament. “El distribuïdor el tindrem com a últim recurs”, explica Sergi Fàbregas, soci d’El Brot en tasques de gerència junt amb Isaac Jover, un xef amb experiència a les cuines d’El Forn de Girona o L’Equilibri de Navata i diferents restaurants de Noruega. L’equip es completa amb un cuiner, una pastissera (Alba Montge), un cap de sala i un cambrer.

L’estrena es va fer el cap de setmana passat i –assegura en Sergi– va anar molt bé. “La gent que havia anat tota la vida a Can Salvi està encuriosida.” “Ens pregunten si obrirem per esmorzar, però ara és un altre model, no pots esperar un menú de 13 euros amb tot... però la relació qualitat preu està bé”, descriu el gerent. A El Brot defineixen la seva proposta com a “radicalment de temporada” amb gènere de productor petit i, sempre que es pot, ecològic. En consonància amb el menjar, els vins són naturals. “No tenim cap carta, anem sobre la marxa i malgrat que tenim una idea base, tot sovint anem variant a partir del que tinguin aquests productors petits”, explica Fàbregas, que posa l’exemple del peix, comprat a uns pescadors joves que venen directament, sense passar per la llotja. Consegüentment, els preus són variables, en funció del subministrament. Per a ells, aquest mètode és “el més natural”, “el més semblant a com és la vida” i una manera d’acostar-se a la sobirania alimentària. “Hem d’evitar el descontrol que tenim per tanta importació, tants números grans i tanta desconnexió amb el que és la natura”, conclou.

L’establiment serveix àpats els migdies de dimecres a diumenge; els divendres i els dissabtes també ho fa a la nit. Les tardes de dimecres a dissabte obre per a activitats complementàries, com ara tasts de cervesa artesana de la zona i al migdia dels diumenges, abans dels dinars, hi ha una estona per als vermuts. D’aquí a un temps pensen posar en marxa una programació cultural estable. “Ens agradaria que El Brot fes el paper de centre social, de punt de trobada de la gent del poble i de la rodalia, independentment que vingui a dinar o a sopar”, diu el gerent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR