Societat

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

Hi participaran quaranta-un expositors, dels quals trenta són cellers

Arriba a la sisena edicicó i se celebrarà el 18 i 19 de maig

La fira Arrels del Vi de l’Escala ja escalfa motors per la seva nova edició anunciant els guanyadors del concurs de vins. La fira, on es podran degustar aquestes i altres marques compta ja amb l’assistència confirmada de 29 cellers del territori i un convidat de Côte du Roussillon. Arrels, que tindrà lloc el 18 i 19 de maig, oferirà un tast obert que se serviran en copa Riedel de més de 100 referències de vi de gamma alta de la DO Empordà.

Els premis

Els guardonats d’aquesta edició han estat: millor vi blanc 2024, Vins de Postal – l’Estany 2020, Celler Cooperatiu d’Espolla; Rosat, Oriol dels Aspres 2023, Vinyes dels Aspres; vi negre 2024, S’Alou 2019, Vinyes dels Aspres; vi dolç 2024, Somnis de Gerisena, Garnatxa Roja, Celler Gerisena; vi insòlit 2024 –vins sense DO Empordà–, La Fàbrega Negre 2022, Somni d’Istiu i vi despullat 2024 –vins sense sulfits afegits–, Tripolar Dolç 2022, Celler Rim.

La fira, una iniciativa de Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb quinze edicions a Sant Martí d’Empúries i quatre a Barcelona. Enguany l’equip d’Arrels del Vi ha rebut el Premi Lledoner d’Or, per la seva tasca de promoció vitivinícola al territori de la mà de la DO Empordà.

Lledoner d’Or

Dominic Abernethy explica que: “Celebrem setze anys amb la satisfacció d’haver rebut el Lledoner d’Or i de comptar amb el suport d’una trentena de cellers”, afegint que, i en el marc de les diverses activitats: “Volem presentar el nostre petit Racó de Formatges amb la participació dels excel·lents: formatges Le Bolut, Artesans dels Avalls, Formatges Valls de Camprodon i Pasturabosc, una selecció molt cuidada per maridar amb els grans vins que participaran en la fira amb les ja tradicionals Anxoves de l’Escala”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]