Més de noranta tones de raïm es llançaran enguany a la raïmada de la Pobla del Duc

La Pobla del Duc celebra el darrer divendres del mes d'agost, la cinquena festa del raïm, comunament coneguda com a «raïmada». Aquesta peculiar celebració consisteix en el llançament de raïm, al mateix temps que es reivindica una tradició agrícola ben arrelada a aquesta localitat d ela Vall d'Albaida.

D'aquesta manera, divendres 28 d'agost, cinc camions de gran tonatge repartiran més de 90.000 quilos de raïm de les varietats garnatxa, tintorera i tempranillo, a partir de les dotze del migdia, moment en que està prevista aquesta peculiar batalla que des de fa uns quants anys, s'ha convertit en un referent festiu per al conjunt del País Valencià.

Prèviament hi haurà un esmorzar popular a la piscina municipal del poble i un passacarrer per les rues d'aquesta població. En acabar la raïmada, hi ha preparada una paella gegantina al poliesportiu.

L'any passat van participar d'aquesta activitat festiva, més de 10.000 persones i enguany es preveu que augmente el nombre d'assistents, amb la qual cosa, l'organització ha previst punts de dutxa i d'atenció als visitants per tal d'informar-los sobre les mesures de seguretat existents.

El motiu d'aquesta celebració es remunta anys enrere, quan els llauradors, en acabar la verema es llançaven els «caberots» els uns als altres. Aquesta pràctica és la que ha donat pas ara a l'acte lúdic i festiu de «la raïmà» de la Pobla del Duc.

Divendres 28 d'agost 09:00h. Esmorzar als bars de la localitat i a la piscina muniicpal. Exposició de Ferraris. 11:00h. Passacarrer a càrrec del grup de Batukada de La Pobla del Duc. 12:00h. Obertura de la raïmada a la plaça de la Cooperativa. 13:00h. Discomòbil al Poliesportiu Municipal. 19:00 h. Espectàcle taurí a càrrec de la penya taurina «La Estocada» de La Pobla del Duc. 23:00h. València Sona Festival.

Tradició vitivinícola

La Pobla, fou el primer municipi que disposà de Cooperativa Vitivinícola de tota la comarca de la Vall d'Albaida a finals dels anys 30 del segle passat. Fou d'aquesta manera que des d'aleshores, es constituí en el pulmó econòmic d'aquest municipi per al conjunt de llauradors. Actualment, la bodega té una capacitat de 55.000 hectolitres i produeix dos milions de litres de vi a l'any. Una gran part s'embotella amb el nom de «Roscardí» a fi de distribuir-lo pels mercats interiors. D'altra banda, la Cooperativa disposa d'una secció hortofructícola que comercialitza el raïm i recull altres fruites i verdures que s'hi produeixen a les hortes del poble. A més d'això, compta des de fa 109 anys, amb una fàbrica per a poder destil·lar l'alcohol i que es torba als afores de la vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.