Societat

JOAN CALSINA

CUINER DEL VAIXELL, A LLANÇÀ, RESTAURANT QUE CELEBRA 25 ANYS

“Què hi ha millor que un suquet a cala Tavallera”?

Vint i cinc anys d'El Vaixell, però al món de la restauració en fa uns quants més...
Ve de família, jo sóc la tercera generació. Va començar l'avi, Lluís, fundant l'hostal Narra el 1947, va continuar amb el meu pare, també Lluís, i el 1989 vaig obrir el meu propi restaurant, El Vaixell. Primer, a la carretera del Port de la Selva, i d'uns 10 anys ençà, al carrer Castellar, al cor de Llançà.
Ha canviat molt, la cuina que es feia a l'hostal, amb la que es fa al restaurant actual?
Sempre cal aportar coses noves. Abans es feien coure els plats amb excés, ara vigilem molt les coccions; ara la cuina és més elaborada però la base més important continuen sent els productes de km 0. I amb això aquí, per la pesca i els productes del territori, som uns privilegiats.
Els gustos i la clientela també deuen haver canviat molt?
Tenim una clientela local fidel, però a Llançà també tenim la sort que ens ve gent de Barcelona, i molts francesos. Hi ha molta segona residència de francesos, són gent que ens coneix, que s'ha adaptat als horaris del país i com que, a més, a França fan vacances de manera esglaonada, no vénen tots de cop i ens va molt bé.
Com heu celebrat els 25 anys d'El Vaixell?
Hem volgut fer una cosa molt especial: en lloc de fer-ho al restaurant, hem reunit uns 25 amics i col·laboradors, els que hi caben en una barca –no podíem ser-hi tots– i hem anat a cala Tavallera; pel camí havaneres, i a la cala, un esmorzar de suquet i una xerrada de cuina. Què hi ha, millor que això?
És un homenatge al territori?
Sí, de fet és homenatjar i explicar com treballen els pescadors d'aquest país.
I al restaurant, com se celebra?
Tot aquest any de celebració proposem fer un menú de degustació del 25è aniversari que, a més, ara es fusiona perfectament amb les Jornades Gastronòmiques de l'Escamarlà i el Peix de Palangre que fem els quatre pobles de la mar d'amunt.
La cuina gironina viu un bon moment?
Cada cop som més reconeguts. El Vaixell té un Bib Gourmand a la Guia Michelin; és clar que l'èxit del Celler i dels restaurants amb estrelles ens ajuda als altres i ens dóna a conèixer a l'estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona
Medi ambient

La Paeria apostarà per aplicar la ZBE en un 10% del sòl urbà residencial en una fase inicial

Lleida
educació

El personal d’atenció educativa fa vaga per demanar la reclassificació professional

barcelona

Es comença el tractament contra els mosquits a 3.000 embornals

figueres

La Diputació destinarà 10 milions als consells comarcals fins el 2027

BARCELONA