la crònica

Fogons a l'aire lliure

Pensar en la Cort Reial, les Voltes d'en Rosés o la pujada de Sant Martí plenes de gent passejant transportarà a molts a qualsevol dia de Tots Sants. Ahir, però, últim diumenge d'agost, les estampes típiques de la tardor i en plenes Fires es van recuperar. El motiu que va fer possible que aquest sector del Barri Vell de Girona s'omplís de gom a gom des del capvespre fins a la nit va ser la celebració de la Primera Jornada de Cuina al Carrer de la Cort Reial i rodalia. L'experiència va superar, de ben segur, les millors expectatives creades per la recuperada associació de veïns i els setze restaurants que van treure les seves receptes de les cuines per fer-les a l'aire lliure i oferir-les a tothom qui passés.

Des de típics platets de pernil o braves fins a plats més elaborats, com ara ostres, musclos, mil fulls de salmó o especialitats en tapes, creps o menjar indi. Els restaurants de tot el sector van demostrar ahir que no es tractava d'una barreja poc ordenada, sinó d'una diversitat enriquidora que permetia satisfer qualsevol dels gustos dels presents. Alguns turistes van descobrir sorpresos l'oferta culinària espontània al sector de la Cort Reial i es delien per fer un tast de vi per 1 euro, pensant amb tota probabilitat que al seu país una ampolla els costa un ronyó i part de l'altre. Com sempre entre els turistes, algun despistat que havia sortit amb la idea de fer una paella i continuava amb la seva, però ho feia amb una gernació al seu voltant i amb un anar i venir de gent que volia tastar els platets que s'oferien per 3 euros.

Una música subtil sortia d'alguns racons i acompanyava a la perfecció el capvespre de bona temperatura. Des del primer moment es va veure que faltarien cadires i taules per donar servei a la multitud que va decidir fer un tastet de Barri Vell en un experiment culinari que, tenint en compte el resultat d'ahir, té molts números per perpetuar-se i convertir-se en un clàssic d'aquestes dates. Molts van decidir desfer la maleta i van sortir a oblidar-se del retorn a la feina. I és que a partir d'avui el bronzejat adquirit en un dolç patiment sota el sol s'anirà perdent a ritmes forçats en les properes setmanes. A més, avui ja hi haurà prou temps per prendre consciència que per a molts les vacances no seran una realitat fins d'aquí a gairebé 365 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens