Administracions

Nova càtedra a la UdG sobre estructures

Es crea amb l’empresa Bellapart i se centrarà en vidre i materials lleugers

La Universitat de Girona (UdG) i l’empresa Bellapart, especialitzada en disseny i construcció d’estructures singulars amb materials lleugers i vidres per a l’edificació, han creat la Càtedra Bellapart d’Estructures Lleugeres i Vidre, amb seu permanent a la UdG.

Amb aquesta nova entitat de formació, investigació, recerca i divulgació en l’àmbit de les estructures lleugeres i elements de vidre que giren al voltant de l’edificació i que inicia la seva activitat a partir del nou curs acadèmic 2020/2021, es pretén posar el focus en la conceptualització, el disseny i la construcció d’estructures lleugeres i singulars de vidre, acer, alumini i altres materials d’alta tecnologia.

El rector de la UdG, Quim Salvi, i el president de Bellapart, Francesc Arbós, han formalitzat el conveni de col·laboració que regeix l’acord de creació de la càtedra, amb una durada de quatre anys renovables, una aportació anual per part de l’empresa de 12.000 euros i responsabilitat del departament d’enginyeria mecànica i de la construcció industrial de la Universitat de Girona.

Aposta per la formació

A banda de la recerca, la nova càtedra apostarà per la formació a través de tallers i conferències d’especialistes del sector, la participació en la docència del màster en mecànica de materials i estructures, els premis als millors treballs de fi de màster, la convocatòria de la beca Bellapart per a un estudiant del Master of science in mechanics of materials and structures (MMS) i la tutorització conjunta de treballs finals de màster.

Pel que fa a la recerca, la càtedra impulsarà la realització de doctorats industrials, el foment de línies de recerca, l’organització de congressos, la participació conjunta en projectes de recerca i el desenvolupament de patents. I en l’àmbit de la divulgació i la difusió de la tecnologia, la càtedra elaborarà publicacions, promourà jornades i cicles de conferències de divulgació i durà a terme esdeveniments de caràcter cientificotècnic.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.