Tota l'agenda

Santoral

Dimarts 17 maig

Pasqual Bailon, rei; Pau Aquil·lí, Víctor, màrtirs, Restituta, verge i màrtir.

Refrany

El ventre no admet raons.

Mercats

Besalú, Caldes de Malavella, Campdevànol, Castelló d'Empúries, Girona, Hostalric, Lloret de Mar, Palamós, Pals i Verges.

Cita del dia

Tot el que s'ignora es menysprea . (Antonio Machado)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Figueres

Dimarts, 17 maig 2022

Conferències

19.00. Auditori Museu Empordà. Una història de l'art urbà, a càrrec de Gabriel Berti. Dins el cicle Històries de l'art.

Diversos

19.00. Biblioteca Fages de Climent. Club de lectura de poesia, amb l'obra Despertar-me quan no dormo, de Miquel Desclot. Amb la presència de l'autor.

Exposicions

Museu de l'Empordà. Made in Figueres. La ciutat de la locomoció. Fins al 9 d'octubre.

Galeria El Claustre. Obres d'Aurelio San Pedro. Fins al 28 de maig.

Museu de Joguet. El Liceu al Museu del Joguet, recull d'alguns exemplars més destacats de teatrins de la col·lecció del Museu. Fins al 4 de juny.

Museu de Joguet. 1982-2022. 207 exposicions temporals al Museu del Joguet. Fins al 3 de setembre.

Museu de l'Empordà. Noves adquisicions al Museu de l'Empordà. Fins al 6 de novembre.

Biblioteca Fages de Climent. Jugamat 2022. Fins al 30 de maig.

Infantils

17.15. Biblioteca Fages de Climent. L'hora del conte, amb Contes per sentir, a càrrec d'Umpalumpa Projectes Culturals i Animació Lectora.

Dimecres, 18 maig 2022

Concerts

18.00. Teatre El Jardí. Concerto a Tempo d'Umore, a càrrec d'Orthemis. En solidaritat amb Ucraïna.

Diversos

20.30. Sala Toni Montal de La Cate. Cicle audiovisual Beques Agita. Presentació per part dels membres dels equips becats dels cinc projectes audiovisuals premiats. I presentació del projecte El Cau, llargmetratge de Pere Solés.

Presentacions

18.30. Biblioteca Fages de Climent. Presentació del llibre Això no és Barcelona. Visions catalanes de Nova York, amb la participació de les curadores de l'edició, Margarida Casacuberta i Mariàngela Vilallonga.

19.00. Auditori Narcís Monturiol del Centre Sport Figuerenc. Presentació del còmic El fill del xofer, de José Pablo García, basat en el llibre de Jordi Amat. La presentació anirà a càrrec del professor i especialista en còmic, Joan Manuel Soldevila, i de l'autor.

Visites

19.00. Museu de l'Empordà. Visita comentada a l'exposició Noves adquisicions (2019-2021), a càrrec d'Eduard Bech Vila, director del Museu.

Dijous, 19 maig 2022

Diversos

17.00. Biblioteca Fages de Climent. Braille: una altra manera de llegir, demostració pràctica sobre la lectura i l'escriptura d'aquest sistema creat per a persones cegues, a càrrec d'ONCE Figueres.

Presentacions

19.00. Auditori del Convent dels Caputxins. Tribut a l'Empordà, amb la presentació dels llibres Empordà. Un ampli mosaic, de Dolors Gibert, i D'Abantes a Xurrencai. El parlar de l'Empordà, de Robert Sabater. Amb la participació de Carme Callol, rapsoda; Josep Tero, cantautor, i la Coral Polifònica de Figueres.

Taules rodones

19.00. Auditori del Museu de l'Empordà. Taula rodona sobre Conservació del patrimoni industrial, a càrrec d'Anna Sayeras, Salvador Clarete i Jordi Garreta. Moderadora: Carme Gilabert.

Divendres, 20 maig 2022

Conferències

18.00. Biblioteca Fages de Climent. Xerrada Jugamat. Descobriment de l'espai més proper, a càrrec de Quim Tarradas.

19.30. Seu provisional del Casino Menestral. L'etapa figuerenca de Josep Pallach: la llavor d'un lideratge, a càrrec de Joan Armangué, economista i exalcalde de Figueres.

Dissabte, 21 maig 2022

Concerts

23.30. La Sonora. Sessió de música amb Celtic DJ.