Tota l'agenda

Santoral

Dijous 5 octubre

Plàcid, Victorí, Donat, Faust, màrtirs; Atilà, Marcel·lí, Apol·linar, bisbes; Flaviana, Cartina, verges, màrtirs; Gal·la, viuda.

Refrany

Per l'octubre, del foc, ni massa lluny ni massa a prop.

Cita del dia

L'art és seducció, no rapte . (Susan Sontag)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Montmeló

Dijous, 05 octubre 2023

Conferències

INVESTIGACIÓ
Barcelona

Premi IEC de la Secció Filològica FRANCESC DE B. MOLL de Dialectologia. 9a convocatòria. Premi instituït l’any 1999. Ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d’investigació sobre dialectologia catalana. Poden aspirar a aquest premi obres inèdites i redactades en català. L’obra ha de tenir un mínim de cent pàgines de format ISO A4 a un espai i mig d’interlineat (2.800 caràcters amb espais per pàgina).Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, al qual caldrà adjuntar el treball en PDF.* Un exemplar imprès en paper —acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica— ha de ser dipositat a la seu de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona). Termini d’admissió de candidatures: 1 de desembre de 2023, a les 13 hores.

MATEMÀTIQUES
Barcelona

Premi Matemàtiques i Societat (Fundació Ferran Sunyer i Balaguer). 16a convocatòria. Premi instituït l’any 2008 per la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer (FFSB), amb la finalitat d’estimular la presència de les matemàtiques en els mitjans de comunicació. Ofert a autors de reportatges o activitats, en qualsevol llengua, de caràcter generalista, sobre qualsevol aspecte de les matemàtiques (ensenyament, recerca, divulgació, presència en la societat, etc.), produïts en les terres de llengua i cultura catalanes en els dotze mesos anteriors a la data de resolució. Les candidatures poden ésser presentades per persones físiques o jurídiques vinculades als mitjans de comunicació i a l’ensenyament o la recerca de les matemàtiques, així com pels membres del Patronat de la FFSB. Tota la documentació ha d’ésser enviada en suport digital a la FFSB (ffsb@iec.cat). El Patronat de la FFSB valorarà la qualitat del treball, la temàtica tractada, l’impacte social i l’ús de la llengua catalana. Termini d’admissió de candidatures: 26 de febrer de 2024, a les 13 hores.

Diversos

Blanes

19.00. Biblioteca comarcal. Sessió del cicle literari Dijous de Lletres i Mots, amb el llibre Animal trist, de Mònika Maron.

Exposicions

Sant Hilari Sacalm

Can Rovira. Amor per les Guilleries, pintures de Joan Mir. Fins al 20 d'octubre.

Presentacions

Sant Hilari Sacalm

18.00. Sala Noble. Presentació del llibre Los secretos de la Casa Teja, de Fina Marfil, a càrrec de Brígida Fernández. Amb la presència de l'autora.

Divendres, 06 octubre 2023

Debats

Blanes

De 15.30 a 21.30. Ciutat Esportiva. Formació d'esport adaptat.

Diversos

Blanes

D'11.00 a 13.30. Mercat de Mas Enlaire. Show cooking.

18.00. Biblioteca comarcal. Club de jocs de taula, per a nens i nenes a partir de 8 anys, joves i adults, amb David Quesada.

Santa Coloma de Farners

17.00. Cercle jove. Som de temporada. Tarda de portes obertes.

Donació de sang

Sant Hilari Sacalm

16.00 a 21.00. Casa de Cultura.

Inauguracions

Maçanet de la Selva

18.00. Sala TrinXArt. Inauguració de l'exposició Rahola Foto 2022.

Infantils

Hostalric

17.30. Claustre de l'Ajuntament. L'hora del conte, amb Contes que fan bullir el calder de la iaia Maria, a càrrec d'Eva González. A partir de 3 anys.

A continuació, entrega de premis de les Bibliocurses Estiu 2023.

Santa Coloma de Farners

17.30. Biblioteca Joan Vinyoli. Taller especial de Bola de Drac, a càrrec d'Eixos Creativa. A partir de 7 anys. Cal inscripció prèvia.

Teatre

Blanes

21.00. Teatre. Representació d'El joc de la veritat, de Miquel Murga.

Dissabte, 07 octubre 2023

Diversos

Sant Hilari Sacalm

16.00. Des de la plaça Gravalosa. Les Violetes caminen. Caminades per gaudir dels entorns de Sant Hilari. Mostar més dates

Dies 7, 14, 21 i 28

Exposicions

Sant Hilari Sacalm

Hostal Fugarolas. Exposició Relleus i colors, de Carme Creixans i Elisa Puig. Fins al 22 d'octubre.

Maçanet de la Selva

Sala TrinXArt. RaholaFoto 2022. Fins al 6 de novembre.

Santa Coloma de Farners

Casa de la Paraula. On es recolzen les imatges?, dels artistes Erik Estany Tigerström, Roc Herms, Núria Nia i Bárbara Sánchez Barroso. Fins al 5 de gener.

Inauguracions

Sant Hilari Sacalm

12.00. Can Rovira. Inauguració de l'exposició de pintura Amor per les Guilleries, de Joan Mir.