Canals

L’aposta local té premi

Can Noguera basa el seu èxit en la qualitat dels ingredients de proximitat

El propietari de Can Noguera sosté que la clau és el producte de quilòmetre zero, amb l’alta qualitat dels petits productors del nostre país

Ave­llana de Bru­nyola, nous de Crespià, poma de Girona, madui­xes del Maresme, amet­lla de Lleida, farina de les comar­ques giro­ni­nes, nata ela­bo­rada amb la llet de la granja ecològica de Camp­llong. Així comença Toni Noguera, pro­pi­e­tari de la pas­tis­se­ria arte­sa­nal Can Noguera, una llarga enu­me­ració quan se li pre­gunta quin és el secret, al seu enten­dre, per acon­se­guir la màxima qua­li­tat en la pas­tis­se­ria. “La clau és el pro­ducte de quilòmetre zero: anar a bus­car el gènere de qua­li­tat, sense impor­tar el preu; i aquesta qua­li­tat es troba jus­ta­ment en els petits pro­duc­tors que tenim al nos­tre país”, asse­gura.

Can Noguera va rebre aquest hivern un nou reco­nei­xe­ment: el premi al millor torró artesà de crema cre­mada de l’Estat. Toni Noguera sosté que el mèrit no és només de l’ela­bo­ració, sinó sobre­tot del pro­ducte uti­lit­zat: “Fa vint anys que ens fem por­tar l’ave­llana de Bru­nyola. Tre­ba­llem amb ells d’ales­ho­res ençà i mai no m’ha pre­o­cu­pat. A l’inici era difícil acon­se­guir-la, perquè eren majo­ris­tes i cos­tava que en ven­gues­sin. Però a poc a poc vam acon­se­guir-ho i ara hi ha diver­sos mino­ris­tes que n’ofe­rei­xen.” És clar que hi ha molt bona ave­llana al Camp de Tar­ra­gona, explica, i del mer­cat estran­ger n’impor­ten a molt bon preu, però com la de Bru­nyola no n’ha tro­bat cap altra. “Soc de família pagesa i sé el que costa fer-ho i que no se’ls valora la gran feina que fan. La qua­li­tat té un preu, i no m’importa pagar-lo perquè sé que el cli­ent de la pas­tis­se­ria això ho valora.” El mateix fa amb l’amet­lla. Ha tro­bat uns pro­duc­tors de Lleida que li apor­ten una qua­li­tat excel·lent. Les nous, la nata, la farina, tot prové de petits pro­duc­tors del país. “Si creus que la qua­li­tat és impor­tant, l’aca­bes tro­bant”, con­clou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia