Música

La crònica

Aliment per a l’ànima

Hi ha gustos, textures, sabors i sonoritats que concentren tanta autenticitat que cap paladar, ni el més exigent, s’hi pot resistir. Pep Nogué i Jordi Jacas, des de la cuina d’El Molí de l’Escala, i la Fundación Tony Manero (FTM), des de l’escenari, van crear dissabte una alquímia perfecta amb la combinació dels millors productes de les comarques gironines del segell Girona Excel·lent i la música disco. El respecte per la matèria primera va ser el sòlid nexe d’unió entre la gastronomia i la música que té com a objectiu el Gastromusical, que aquest dissabte dia 22 tancarà l’onzena edició amb el Gastrokids & Familiaria al jaciment d’Empúries.

L’altre fil d’unió entre els dos camps el va sintetitzar perfectament l’integrant i cantat de la FTM Miguelito Superstar: “La cuina i la música tenen en comú que ens alimenten l’esperit.” I així va ser. El recorregut pels productes del territori, potenciant la seva qualitat –de la qual Nogué i Jacas van fer un elogi brillant tant de paraula com d’obra–, va suposar un viatge inspirador i deliciós en onze plats, des de les olives farcides amb anxoves marinades fins al gelat de ratafia Russet amb teules Trias. Tal com Pep Nogué va anunciar, ens vam “menjar”, des de la costa fins a l’interior, tot el territori.

El relleu el van agafar la FTM, en un semiacústic en format de quintet, integrat per Paquito Sex Machine –que va exercir el paper de dinamitzador–, Miguelito Superstar, Lalo López, Deliciosa Smith i Marc Benaiges. L’aposta va servir per tornar a corroborar que el treball de reivindicació honesta del disco-funk que van iniciar fa dues dècades continua sent el seu objectiu. Des de l’arrencada amb Inevitable van fer que el moviment de mandíbula deixés pas al moviment del tren inferior, ja sigui en forma de tímid moviment de peus o bé fins a la més desinhibida remenada de malucs; hi va haver de tot. Durant una quinzena de temes van impregnar l’espai d’una atmosfera discotequera repassant els seus clàssics, també amb versions, com ara Dance usted i acabant amb el Supersexy Girl, el seu hit més mediàtic.

Entre les cançons escollides per a la vetllada també hi havia Adoro este rollo, en la lletra de la qual trobem perfectament descrit el sentiment que tant els cuiners com la FTM van saber transmetre per tancar la primera setmana de Gastromusical: “Pongo el corazón en cada cosa en que me meto y eso es ser honesto.” Bon producte, tractat amb honestedat. El millor aliment per a l’ànima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

El muralista Mohamed L’Ghacham integra el cartell de Les Santes 2024 al seu barri

mataró
CIRC

Nou de cada deu espectacles de sala han exhaurit localitats al Trapezi

BARCELONA
TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA