Economia

El Consell Comarcal del Baix Empordà encarrega el pla de sostenibilitat turística

Es calcula que els treballs estaran finalitzats a finals d’aquest any

El pla es marca com a horitzó l’any 2030 i les feines es faran escalonades en tres fases

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha encarregat la redacció del pla de sostenibilitat turística del Baix Empordà. L’objectiu d’aquest pla és situar la comarca com una destinació que, més enllà dels atractius naturals, culturals i patrimonials, aposti per un creixement de l’activitat turística amb un compromís de sostenibilitat clar cap al territori. Alhora es vol potenciar la cooperació “per enfortir sinergies i aliances estratègiques” que permetin una millor governança entre tots els agents turístics del territori, en un marc en què el Consell Comarcal es comprometi amb els actors del territori de manera consensuada i participativa. L’horitzó que es marca és l’any 2030.

El document hauria de facilitar la construcció d’un entorn en què prosperi la gestió sostenible del turisme a la comarca; l’assegurament de pràctiques de gestió internes i externes alineades amb els millors exemples d’estàndards internacionals de sostenibilitat; el foment de visites amb més valor afegit oferint al mercat una manera fàcil de determinar on es troben les experiències genuïnes i autèntiques, i la integració a una xarxa global de destinacions afins que aposten per l’excel·lència en la gestió sostenible del turisme, així com aprendre d’exemples de les millors pràctiques de gestió.

El pla de sostenibilitat constarà de tres fases diferenciades. La primera fase serà analítica; consistirà a fer una diagnosi de la situació de partida del territori. La segona serà estratègica; es definirà la visió compartida a llarg termini del territori, i els objectius i eixos de treball per a la construcció d’un nou model de creixement alineat amb la sostenibilitat. La tercera fase serà operativa; s’establiran accions concretes per implementar, corresponsabilitat d’agents turístics (públics i privats) i indicadors, necessaris per assegurar la continuïtat de les iniciatives que es plantegin, i que donaran resposta als propòsits definits.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, considera que la cooperació publicoprivada és “cabdal per a l’èxit” en el procés d’execució de les diferents accions que s’emmarcaran en aquest pla de sostenibilitat turística i, per això, és important també “la implicació de tots els agents” en la presa de decisions que envolten el sector turístic de la comarca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els aliments, motor gironí de l’economia

GIRONA
economia

SEAT vol més punts de recàrrega elèctrics a Barcelona

barcelona

Inspecció de Treball creu que Ryanair vulnera el dret de vaga

barcelona
Unió Europea

La taxa d’inflació a l’eurozona baixa sis dècimes al novembre, fins al 10%

Brussel·les

La firma d’hipoteques registra el millor setembre des del 2010

Barcelona

Vaga al servei d’atenció domiciliària de Barcelona el 5, 7 i 9 de desembre

barcelona

L’IPC avançat mostra indicis de moderació

barcelona

El ‘hub’ d’electromobilitat reajusta xifres per al Perte

barcelona

El ‘hub’ d’electromobilitat reajusta xifres per al Perte

barcelona