Economia

GASTRONOMIA

Envasen aigua de mar de Palamós i de Blanes per a alta cuina i ús gastronòmic

Marevendis Agua de Mar de Llinars del Vallès extreu i embotella aigua de la Costa Brava per comercialitzar-la en restaurants, hotels i cases particulars

L'empresa catalana Marevendis Agua de Mar revoluciona el mercat amb un nou producte gastronòmic, Mediterranea Agua de Mar. Es tracta d'aigua de mar envasada, extreta de Palamós i Blanes, a la Costa Brava, per a usos gastronòmics. La idea, de fa dos anys, és de dos joves de 28 i 34 anys veïns de Sant Celoni (Vallès Oriental) i Barcelona, i es va materialitzar el cap de setmana passat amb una primera comercialització de 3.000 envasos d'1,5 i 3 litres, a un preu de 2,40 i 4,60 euros respectivament. El producte es dirigeix al consum de particulars, però també a restaurants, per a usos culinaris.

Aquest nou producte gastronòmic millora la qualitat i el gust dels plats, i està avalat per la Fundació per a la Investigació Nutricional i la Fundació Dieta Mediterrània. És un producte innovador a l'Estat però hi ha iniciatives semblants a França i Escòcia. “És un producte que serveix bàsicament per cuinar”, destaca Francesc Carrillo, i que “aporta molts més nutrients que l'aigua normal no té i permet potenciar el sabor i la textura del peix, sobretot durant el procés de descongelació”. Però l'aigua de mar envasada no és per a ús exclusiu amb peix i marisc. També aporta molt bons resultats en arrossos, patates o amanides, que guanyen en qualitat i gust, explica Albert Fernández, l'altre cofundador de l'empresa. “L'aigua de mar es pot usar per cuinar qualsevol plat, al qual no només aportes aigua i sal, sinó també molts altres nutrients com calci o ferro, i es guanya també en salut”, destaquen.

Envasos de 22 litres

Però més enllà de la línia de venda per al consumidor particular, han engegat una distribució a petita escala entre restaurants i serveis d'àpats amb un envàs més gran, de 22 litres, que ja és present en una desena restaurants. També han tancat un acord amb una empresa per distribuir a tot l'Estat a hotels, restaurants i serveis d'àpats.

L'aigua s'extreu en un punt fix i dos de mòbils a l'entorn de Palamós i Blanes i es porta en cisternes a Llinars del Vallès, on es duu a terme el procés de filtratge i purificació. La planta té una capacitat de producció de 20.000 litres en una setmana. Marevendis Agua de Mar va ser creada el juny del 2011 i actualment té 5 treballadors. Amb una inversió inicial de 300.000 euros, preveu recuperar la inversió en el termini d'un parell d'anys.

L'empresa es planteja la internacionalització i la diversificació del negoci amb nous productes vinculats a l'aigua de mar, ja siguin farmacèutics o terapèutics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid