Ibra greixa l'engranatge

El suec va tornar a inaugurar el marcador i va fer una passada genial en el 0-3 de Piqué

Va ser substituït per culpa d'un esquinç lleu després d'haver fet el seu quart gol en la lliga

Cada partit, un gol. A Zlatan Ibrahimovic no se li pot demanar gaire més. El d'ahir era el seu setè partit amb el Barça i va tornar a demostrar que el procés d'adaptació està sent rapidíssim. La sintonia del suec amb els seus companys és molt bona, sobretot amb Leo Messi. Ho demostren les estadístiques, ja que fins ara ha marcat un gol en cada jornada de lliga, i ja ha inaugurat el marcador tres vegades. Però també ho deixa entreveure el joc exhibit a El Sardinero. Ibra va tornar a ser la principal referència ofensiva de l'equip. Potser no crea tants espais com Eto'o, ni és tan veloç en els desmarcatges, però jugant d'esquena a porteria i passant al primer toc, amb més visió de joc, segurament, de la que té el camerunès, l'equip ha trobat una nova manera d'atacar. A Santander, aquesta allau ofensiva va permetre enllestir el partit abans d'arribar al descans, i amb el 0-3 Guardiola ja no va haver d'arriscar. Quan Ibra es va torçar el turmell dret en els primers instants de la segona part, el tècnic va preferir substituir-lo –va entrar Pedro i va ser Henry qui es va col·locar a l'eix de l'atac– i fer-lo descansar uns minuts. El suec, que va marxar amb signes evidents de dolor, té un esquinç de grau 1 o 2 i en els pròxims dies els metges valoraran si pot jugar dissabte a Màlaga.

Més enllà d'aquest problema físic, l'actuació d'Ibrahimovic a El Sardinero va ser brillant. Sobretot pels detalls creatius que van despendre les seves botes. Una bona prova d'aquest instint combinatiu va ser la jugada del 0-3; al suec li va caure una pilota als peus dins l'àrea i quan tothom intentava interceptar la seva rematada, es va inventar un cop de taló espectacular que va donar el gol gairebé fet a Piqué. Abans, en la jugada del 0-1, havia mostrat un altre dels recursos que el converteixen en un 9 letal, el joc aeri; Xavi va llançar una falta passant la pilota cap al costat dret de l'àrea, Messi la va centrar al segon pal, i Ibra va marcar de cap amb l'ajuda d'Henrique, que va tocar lleugerament la pilota abans que entrés a la seva porteria.

Amb el gol aconseguit ahir, el suec iguala els quatre gols de Cristiano Ronaldo i Villa en la lliga, en una llista que encapçala Leo Messi (5).

Txigrinski escalfa banqueta per primer cop

Per primera vegada des que està disponible, Pep Guardiola va decidir prescindir de Dmitro Txigrinski de l'onze inicial. L'ucraïnès –que no pot ser alineat en la Champions perquè va disputar la prèvia amb el Xakhtar– en la lliga només es va absentar en el debut contra l'Sporting, que el va veure des de la llotja. Va debutar amb la samarreta blaugrana a Getafe i va tornar a ser titular contra l'Atlético. Guardiola, ahir, va decidir prescindir de Txigrinski i va apostar per la parella Puyol-Piqué. L'ucraïnès va comprovar que hi haurà competència, perquè Guardiola va donar minuts a Márquez, que va entrar per Piqué.