Futbol català

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

Que no pari l'espectacle!

El CF Mollet UE no dóna treva i guanya per 1-0 un Farners que va plantar molta cara al Germans Gonzalvo. Bauli torna a marcar i perllonga, així, la seva ratxa golejadora

El matí molletà de diumenge es despertava totalment esportiu. A 2/4 d'11 del matí es donava el tret de sortida a una nova edició de la Cursa Popular de Sant Vicenç, organitzada pel Club Atlètic Mollet (CAM). I una hora i mitja més tard i no gaire lluny de les pistes d'atletisme La Pedra Salvadora –lloc d'inici i final de la marxa, de 10 km–, es disputava un interessantíssim partit de futbol de territorial preferent: CF Mollet UE, tercer classificat, contra el CE Farners, quart classificat, un altre match ball per a l'equip vallesà i per a Albert Garcia.

Hi va haver qui va triar anar a veure l'atletisme i tornar a casa, d'altres no van presenciar la cursa i es van acostar al camp a respirar un bon partit de futbol, i també es va donar el cas de qui va veure els dos esdeveniments. De fet, molts participants de la cursa van recollir les seves bosses de regals i van anar ràpidament a la graderia del feu del Mollet. I, no contents amb això, van gaudir d'un partit que va deixar clar que la lluita per l'ascens a primera catalana serà duríssima i molt disputada.

El partit tingué prou històries per fer un llibre. Des de la sorollosa afició visitant, que va ser al costat del seu equip de manera incondicional, fins a una més que discutida actuació arbitral, passant pel que es va veure sobre la gespa. En una contesa molt igualada, els tres punts no van sortir en direcció a Santa Coloma de Farners gràcies a una jugada puntual del matador molletà, Bauli, que un cop més va veure porta després del doblet al camp del Gironella la setmana passada.

Espases ben amunt

Assenyalava l'àrbitre l'inici del partit i el conjunt visitant deixava molt clar als locals que havien viatjat per endur-se els tres punts. Als primers minuts va haver-hi intercanvi de cops entre vallesans i selvatans; el conjunt d'Albert Garcia s'encomanava a un inspirat Marcos, que des de la dreta feia molt de mal al defensa gironí Reyes; i els de Pepe Muñoz buscaven la velocitat del seu duet atacant, Carlos i Carlitos. La possessió de la pilota no estava definida ni de bon tros i la lluita al centre del camp no va parar en cap moment.

La defensa del Farners feia aigües a cada pilota llarga a l'esquena, però Bauli va estar molt desaparegut al començament, i tot el joc local queia al cantó dret. Marcos va tenir la més clara del Mollet al minut 12, després d'una passada llarga que no va refusar Isaac, però el seu xut creuat va sortir fora. Cinc minuts després, Carlos el contestava amb una bona oportunitat davant Bellés, però el porter local (molt segur durant tot el matx), va aturar.

La lluita va seguir tot el partit i el Mollet va poder avançar-se en el marcador després d'un xut de Chelo de falta, al minut 33, però la pilota va sortir fregant el pal del porter. I així, 45 minuts després amb una intensitat brutal, es va arribar al descans. Una petita pausa per reprendre la guerra futbolística.

Fortuny a la dreta

La segona part començava com havia acabat la primera, però aquesta vegada marcada, a més a més, per la polèmica arbitral amb què va finalitzar el primer període. Tornaven a succeir-se les ocasions per un i altre bàndol, però aquesta vegada el Mollet, per mitjà d'un Riki esplèndid, va començar a dominar una mica més la pilota. Al minut 60 vindria un canvi que va ser clau pel decurs del partit. Carlos Macedo entrava per un esgotat Marcos i es col·locava a la banda esquerra, amb la qual cosa Marc Fortuny (molt desafortunat durant tot el partit fins aquell moment) passava a la dreta. Des d'aquell cantó es va veure al millor Fortuny, que no va trigar gaire a aparèixer: centrada mil·limètrica de Macedo i amb tota la força del món remata de cap, però fora per molt poquet. I poc després rep una passada, posa la pilota a l'olla i Bauli fa el primer del matí. Amb l'1-0 al marcador el ritme no va fer res més que pujar i el Farners va seguir atacant per buscar l'empat, però un inspiradíssim Marc Bellés impedia el gol visitant una i altra vegada. El partit, doncs, va morir al minut 95 amb victòria local.

Després del partit, els dos tècnics van fer declaracions. Albert Garcia, tècnic local, va dir que s'havia viscut “un gran partit, amb molta intensitat per part d'ambdós conjunts”, destacant a més el canvi de Marc Fortuny de banda com a factor influent del partit: “Marc és més hàbil a cama bona i per això ha millorat a la segona part, però tots els nostres jugadors tenen capacitat per jugar a qualsevol posició”. Pepe Muñoz, per contra, es mostrava dolgut per la derrota, però va assegurar que se n'anava de Mollet amb el cap ben alt: “Amb dos bons equips a la gespa i un partit molt igualat, un petit detall l'ha decidit. Hem tingut mala sort, però marxem molt orgullosos”. Sobre l'àrbitre també va opinar, dient que fora de casa és difícil que regalin alguna cosa, però que tampoc els va ajudar a perdre punts.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Jaime Blanco, estudiant en pràctiques de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.