L'apunt

L’APUNT

El farro de la meva tia Selu

Els naps que en Marcelino conreava a Sant Cristòfor, el fajol que inundava els camps d’Olot i Batet i el farro que ahir es podia comprar a Bianya i el de la tia Selu són només tres exemples d’aliments que, sobretot, eren per al bestiar o, en l’últim cas, un dels anomenats menjars de pobre. Qui no hagi tastat el farro adobat amb cansalada virada –ep, sense pastilla de caldo–, uns peus de porc amb naps cuinats fent xup-xup o unes autèntiques farinetes de fajol –les de la Carme de Batet són úniques– no pot saber que es tracta de superaliments d’alta gastronomia. Bé, quedi per a la reflexió de tots plegats, mentre cuino farro com el que feia la meva tia Selu, al cel sia, a l’estufa de serradures de Costabella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]