Política

RAÜL YRUELA

ALCALDE DE CORÇÀ

“Som decidits però no farem volar coloms”

“Vam oferir una alternativa i el poble va decidir canviar”

“Aproparem l’Ajuntament al ciutadà perquè, sense voler, s’havia fet una barrera”

Debutant.
Raül Yruela es va presentar com a cap de llista de la candidatura Fem Poble –adscrita a Tots per l’Empordà (Txl’E)–. Té 38 anys i és autònom. La vela, la bicicleta i les estones amb els amics, entre d’altres, són les seves aficions. El resultat oficial del ministeri donava la victòria a MES. Però un cop esmenat l’error, el partit d’Yruela tenia la majoria absoluta.
El sorprèn el resultat de les eleccions?
Vam oferir una alternativa al poble, i el poble va decidir canviar. Nosaltres som fills d’aquí, som gent molt involucrada amb les entitats i amb la festa major. Carme Güell ha estat alcaldessa els tres darrers mandats, i ara nosaltres tenim l’oportunitat d’aportar noves il·lusions. Aquí ens coneixem tots, som amics, i no perdrem l’amistat perquè uns o altres hàgim guanyat o no les eleccions.
Li fa respecte l’alcaldia?
Soc empresari i tinc negoci. Estar en un càrrec no em fa res. Estar al capdavant de l’Ajuntament em fa molt content i estic il·lusionat. La primera cosa que hem comprovat és la professionalitat dels treballadors municipals, un 10. Amb l’antic equip de govern hem participat conjuntament amb les entitats, i estem acostumats a fer poble. Una cosa és l’administració i l’altra en l’àmbit de poble.
Per què es van presentar? Com és que van engegar un projecte nou?
Com he dit, som fills d’aquí. I no ens vèiem representats en diversos aspectes i vèiem que hi havia mancances. L’antic govern ha fet moltes coses i ho han fet molt bé. Però hi ha hagut molts anys amb un govern del mateix partit, i mai hi ha hagut una oposició real. Ara nosaltres ens vam presentar com a alternativa, i donarem aire fresc. Aproparem l’Ajuntament als ciutadans, perquè, sense voler, s’havia creat una barrera.
Quins plans tenen per a Corçà?
Primer de tot hem de fer seguiment de tot allò que tenim començat. La nostra intenció no és fer una oposició dura contra la feina de l’antic govern ni fer un canvi brusc. Hem de garantir que tinguem les inversions necessàries, com ara el desplegament de la fibra òptica. Després, al polígon hem d’habilitar una nau per a la brigada municipal i un espai per a oficines perquè la gent del poble pugui establir-se i generar microempreses. A Corçà hem d’aprofitar que tenim mercat, molta cultura i emprenedors.
Com tenim el projecte del nou centre educatiu?
El projecte de l’escola institut ja està tirat endavant i n’hem de fer seguiment i tenir el compromís de la Generalitat que es pugui arribar a fer. L’anterior govern va ser molt incisiu en aquest tema. Cal tenir en compte que a Corçà tenim quatre pobles i volem atendre els veïns que estan als disseminats i tenir cobertes les seves necessitats.
L’habitatge és un problema?
Aquí al poble hi ha gent molt jove. Jo soc fill d’aquí i hi visc. I com jo, altra gent de la meva generació que ha tornat. Hi ha manca d’habitatge i cal revisar-ho per veure què passa. Una de les iniciatives que volem tirar endavant és un registre de cases que estan tancades per parlar amb els propietaris per si les podrien llogar. Alhora, volem crear parcel·les municipals per on poder créixer. Acabem de començar, tenim decisió i empenta, però tampoc volem fer volar coloms.
Com tenim el dia a dia del poble?
Estem fent un estudi de les mancances immediates que tenim. Això ens ajudarà molt a resoldre dèficits com ara l’accessibilitat al cementiri, el desplegament del 100% de la fibra, l’enllumenat públic amb la tecnologia led, un punt de càrrega per a vehicles elèctrics o establir convenis amb els pobles veïns per arreglar voreres i serveis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSOE “analitzarà” l’esmena d’ERC per malversació

Madrid

Espanya, Portugal i França segellen avui a Alacant el compromís de tirar endavant l’H2Med

Alacant

La reforma penal inclourà condemnes de fins a 3 anys per a càrrecs que no justifiquin un enriquiment de 250.000 euros

madrid

ERC proposa rebaixar les penes per malversació si no hi ha enriquiment personal o de tercers

MADRID
JOSEP MARIA CIURANA I PLANAS
CAP DE L’OPOSICIÓ A MAÇANET DE LA SELVA (ACORD PER MAÇANET)

“Només hi ha 50.000 euros previstos d’inversió en el pressupost del 2023”

MAÇANET DE LA SELVA

Croàcia serà a l’espai Schengen l’any vinent

Brussel·les

ERC i Junts rivalitzen en la reforma de la malversació

madrid

Els EUA i Rússia fan un nou intercanvi de presoners

washington / moscou

El Congrés dels Estats Units protegeix el matrimoni homosexual

Washington