Successos

Ulldecona invertirà 3 MEUR en l'arranjament de via pública durant aquest 2009

TERRES DE L'EBRE

Els pressupostos de l'Ajuntament d'Ulldecona (Montsià) superen els 7,5 MEUR, dels quals més d'1,2 MEUR corresponen al capítol d'inversions. A més, el municipi rebrà més d'1,1 MEUR del fons estatal d'inversió local que l'equip de govern (PSC-ERC) ha decidit destinar a tres urbanitzacions de carrers. Concretament, 535.000 euros per a la urbanització de la muralla de dalt, 365.000 euros per a la primera fase del carrer Terrers, i 260.000 euros per a la primera fase del carrer Major. L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura (PSC), ha destacat que durant aquest 2009 s'invertiran prop de 3 MEUR en l'arranjament de la via pública, una de les prioritats de l'equip de govern a l'inici del mandat.

'En la signatura del pacte de govern ens vam marcar com una prioritat canviar la cara del poble i ho estem aconseguint', ha assegurat l'alcaldessa, que ha valorat positivament el suport obtingut en l'aprovació dels comptes municipals (només PP va votar en contra i CiU es va abstenir), així com en la unanimitat aconseguida en la tria dels projectes que es finançaran a través del fons d'inversió local.

Ventura ha destacat que el fons d'inversió permetrà urbanitzar tres carrers molt importants, i ha destacat que permetrà avançar una de les dues fases de la peatonalització del carrer Major. Concretament, després de la urbanització de la plaça, aquest any es farà el projecte de les dues fases de la peatonalització del carrer Major i s'executarà la primera part que va des de la plaça de l'Església fins a la plaça Sales i Ferrer.

Però a més de les obres del fons d'inversió local, el pressupost municipal per aquest 2009 hi ha inclosa una partida de més d'1,2 MEUR d'inversions. Entre aquestes, destaquen els 568.000 euros per la urbanització de la muralla de baix; 100.000 euros per l'arranjament de diferents camins; prop de 400.000 euros més per urbanitzacions diferents carrers; 100.000 euros per la construcció dels bucs d'assaig; 80.000 euros per la renovació d'enllumenat; 95.000 euros pel soterrament d'una línia elèctrica de mitja tensió; i 100.000 euros per obres en diferents barris.

A més, l'alcaldessa també ha destacat inversions en aspectes socials com els 50.000 euros per la Fundació Ulldecona per la gestió de l'espai 'Respir' per afectats de malalties neurodegeneratives; 150.000 euros per tallers i plans d'ocupació; o els 24.000 euros per subvencionar la compra d'habitatges als joves del municipi.

Congelació de sous i reducció de la previsió de l'ICIO

D'altra banda, l'equip de govern de l'Ajuntament d'Ulldecona també ha decidit, davant el context de crisi econòmica, congelar els sous dels càrrecs electes, així com les dietes, no incrementar la plantilla de personal, i reduir la despesa corrent. A més, destaca la reducció de la previsió d'ingressos per l'impost de construccions i obres (ICIO) que passa de 500.000 euros a 150.000 euros. 'I no sabem si el podrem complir', ha manifestat Ventura.

Amb tot, l'alcaldessa ha assegurat que 'tot i notar la complexa situació econòmica' creu que el municipi està suportant millor que altres aquestes dificultats gràcies a la diversificació de l'economia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.