Els fons Feder finançaran, amb poc més de 6 milions d'euros, 24 projectes al Camp

L'anella verda de Tarragona, entre els destacats de la convocatòria 2007-2010, que s'ha vist reduïda

Dels 236 milions que van arribar a Catalunya en l'anterior convocatòria dels Feder s'ha passat als 166 per al període 2007-2013, un 36% menys, si bé aquest cop s'ha guanyat un nou eix per a projectes relacionats amb la innovació i la competitivitat, dotat amb 42 milions, que el govern ha gestionat conjuntament amb les diputacions, i del qual encara no s'han fet públics els beneficiaris. I és que la Generalitat només va presentar ahir les actuacions seleccionades en els dos eixos que gestiona en solitari: medi ambient i prevenció de riscos (3 projectes triats) i desenvolupament local i urbà (21), per a un total de 24 al Camp (vegeu el gràfic), menys de la meitat dels 63 que hi optaven.

El director dels serveis territorials de Governació, Francesc Tarragona, admetia que «s'ha fet un esforç molt gran perquè hi ha menys dotació econòmica i menys projectes elegibles, i els municipis hauran de buscar-ne, a més, el cofinançament». Per la mateixa raó també s'ha demanat un «major rigor» en presentar els treballs, constatava el secretari general de Governació, Jaume Oliveras, que recordava que ara l'import mínim ha estat de 200.000 euros, i que, a més, la competència ha estat major perquè ara hi optaven totes les comarques catalanes. A tot Catalunya, s'hi han presentat 568 projectes, «importants tots ells per a la dinamització de les economies locals», deia Oliveras.

Anella verda, primer pas

L'anella verda de Tarragona va ser, de tots, l'únic que es va destacar ahir, com un «concepte del qual pengen projectes transversals en l'àmbit del medi ambient, el patrimoni, l'oci o l'esport», explicava el tinent d'alcalde, Sergi de los Rios, el seu principal valedor, que aclaria que es tracta de «posar en valor l'espai natural de la ciutat amb la idea de fer-ne compatible la conservació amb la utilització pública». En una primera fase s'inclouen tres subprojectes: un jardí botànic al Pont del Diable, una zona d'esbarjo al Llorito, amb pàrquing d'autocaravanes i zona d'esports d'aventura inclosos, i la documentació i senyalització de la xarxa bàsica de camins i senders, la majoria ja existents. «La preservació natural com a espai actiu de gaudi i no passiu, com ho és el patrimoni històric, també és un motor econòmic perquè cada cop hi ha més activitats relacionades amb el medi ambient», recordava l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que aprofitava l'avinentesa per reivindicar un millor finançament dels ajuntaments, i també reclamava que es reconegui el paper del Camp com a «motor de Catalunya».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.