Societat

Santa Coloma de Queralt és terra de safrà

La tercera edició de la festa es manté, però amb canvis en la programació de demà a la tarda a causa dels esdeveniments que han tingut lloc aquests últims dies al país

La festa Som Terra de Safrà arrencarà avui a la tarda a Santa Coloma de Queralt amb normalitat, però s’allargarà un dia més, fins diumenge al matí, a causa dels canvis que s’han fet en el programa previst inicialment. La convocatòria de la diada nacional per la llibertat, la manifestació de demà a la tarda a Barcelona, coincidia amb un bon gruix d’activitats de la festa. Ara, dissabte al matí es mantenen tots els actes i s’hi afegeix una demostració de cuina de Mariona Quadrada, mentre que les propostes de la tarda es traslladen a diumenge al matí, amb alguns actes que s’han hagut de suspendre definitivament, com el taller de cuina infantil, la teatralització del lliurament del delme i el correfoc Safroc.

En un llibre

La festa Som Terra de Safrà manté l’objectiu que la va impulsar ara fa tres anys: recuperar, divulgar i promocionar el llegat històric i etnogràfic del safrà a Santa Coloma, una relació que es va iniciar en època medieval i que en els darrers anys s’ha reprès amb força. Emmarcat en aquesta voluntat divulgadora, avui a les vuit del vespre, al castell, es presentarà el llibre El safrà. Secrets d’una espècia valuosa, que ha publicat la Fundació Queralt. El volum dona a conèixer aquesta espècia des d’un punt de vista local relacionant-la amb diferents àmbits, com ara la gastronomia, la medicina, la història o la cultura colomina. Abans de la presentació es proposa una visita i degustació a cal Pastoro, on s’elaboren productes de forma ecològica i sostenible i on es podran aprendre alguns dels usos del safrà. De fet, una altra novetat del programa és que el mercat amplia el ventall de productes artesans gastronòmics que seran de Santa Coloma però també de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. Cal dir que els productors, comerciants i restauradors colomins participaran en la jornada oferint productes i menús elaborats especialment per aquest dia, amb el safrà com a ingredient estrella. Durant el matí es podrà participar en la recollida de flors de safrà i una visita guiada al call; obrirà l’antiga botiga de cal Jaume Punto, es faran xerrades, tallers i teatre infantil, però destaquen sobretot les dues sessions de cuina en directe amb els cuiners Pep Nogué i Mariona Quadrada. Després de cada demostració s’oferirà un tast del plat acompanyat de cervesa local i vins de la DO Conca de Barberà. Diumenge al matí, més demostracions de cuina, amb Bet Florensa, Anna Pascual i Josep Lahuerta i Elisabet Pollina, i es lliuraran els premis del primer Concurs de licor de safrà i de ratafia.

La festa

Del 10 al 12 de novembre, al casc antic

somterradesafra.cat

stacqueralt.altanet.org



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Incentius als tècnics de la bústia d’avisos per accelerar les respostes ciutadanes

girona
societat

El Vall d’Hebron ha fet 125 cirurgies urològiques pediàtriques amb robot

Barcelona
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ

L’ACA inverteix 20 milions per recuperar pous i captacions subterrànies

PERELADA

Territori preveu obrir la variant d’Anglès a partir del setembre

ANGLÈS
religió

La Catedral de Tortosa posa en marxa una guia interactiva

tortosa
societat

La Sagrada Família diu que buscarà “una solució” perquè els veïns es quedin al barri

Barcelona

Reobren la platja de Torre Valentina un cop recuperat el passeig malmès

CALONGE I SANT ANTONI
societat

Protestes a Sabadell per la nova taxa de tractament de residus comarcal

Sabadell