Educació

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

La Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC) i TÜV SÜD, empresa líder en inspecció, assajos i certificació, impulsaran una càtedra d’empresa en integració dels criteris de sostenibilitat a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). així ho van acordar el passat 2 de maig en la signatura de l’acord entre el rector de la UPC, Daniel Crespo, el CEO de TÜV SÜD Ibèria, Josep María Arnau, i el director de l’ESEIAAT, Xavier Roca.

La càtedra busca promoure la transferència de coneixement a través de les activitats d’R+D+I, aportar l’experiència especialitzada de la UPC i TÜV SÜD en matèria ambiental, social i de bon govern, i generar estratègies d’integració del concepte d’Environmental, Social and Governance (ESG) a les empreses. El programa de la Càtedra comptarà amb Marta Gangolells, professora de l’ESEIAAT, i Sandra Sancho, Business Unit Manager en sostenibilitat i bon govern de TÜV SÜD Ibèria, com a codirectores de la càtedra.

El rector de la UPC, Daniel Crespo, va manifestar que l’aliança “ens permet continuar desenvolupant conjuntament la indústria 4.0. i, alhora, continuar formant el nostre estudiantat perquè pugui donar resposta als reptes als quals s’enfronta el teixit productiu”. En l’actualitat, la UPC es relaciona amb més de 3.000 empreses de tot el país, i gràcies a això, “aconseguim una inserció laboral de més del 95% de les persones que es graduen”.

Arnau va destacar que des de l’empresa “ens trobem profundament compromesos amb la formació i educació de les generacions més joves en les professions del futur i, en concret, en l’aplicació d’aspectes tan rellevants com la sostenibilitat en la visió de les empreses”.

La càtedra actuarà en tres àmbits: la recerca, la transferència de tecnologia i el suport a la innovació i la realització d’activitats de visibilització i promoció. TÜV SÜD i la UPC col·laboraran en assignatures de grau i màster que s’imparteixen a l’ESEIAAT en els àmbits descrits i codirigiran treballs de fi d’estudis en àrees d’interès comú. A més, diversos experts de l’empresa líder en inspecció, assajos i certificació impartiran seminaris i conferències sobre temes relacionats com ara en qüestions de recursos hídrics, economia circular, canvi climàtic, plans de descarbonització o verificacions de derts d’emissions, entre altres.

La càtedra també patrocinarà el Fòrum d’Empreses de l’ESEIAAT, impulsarà els Premis TÜV SÜD al millor treball de fi d’estudis sobre sostenibilitat aplicada a la indústria i al millor expedient acadèmic d’alguna de les titulacions impartides a l’ESEIAAT i s’impulsarà la cooperació educativa mitjançant pràctiques d’estudiants a TÜV SÜD, entre altres accions.

Igualment, la UPC i TÜV SÜD treballaran en la identificació de les necessitats reals de les empreses per proposar solucions i reptes tecnològics innovadors i disruptius; mantindran una vigilància tecnològica estreta sobre sostenibilitat ambiental, social i de governança a les empreses; potenciaran la realització de tesis doctorals dins del programa de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya i fomentaran la presentació de projectes de recerca en convocatòries competitives en els àmbits català, espanyol i europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]