Societat

SOCIETAT

El Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà, digital, entrarà en servei a l’octubre

La directora general de l’Agència Catalana de Joventut presenta la iniciativa

La titularitat ofereix a joves d’entre 12 i 30 anys descomptes d’entre el 5% i el 20% en establiments bisbalencs

El Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà serà en format digital i entrarà en servei el mes d’octubre. Ho han presentat avui la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, i l’alcalde, Enric Marquès (ERC).

Segons informa l’Ajuntament, el jovent que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove.

Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de la Bisbal a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’Imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de la Bisbal i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà d’aquest matí marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població. Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de cultura (11,1%), salut (11,1%), formació (11,1%), esports (22,2%) i altres (44,4%).

D’aquesta oferta se’n poden beneficiar els 732 titulars (56% noies i 44% nois) que el CJ té avui a la Bisbal d’Empordà, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,9%), 14-17 anys (14,2%), 18-21 (27,6%), 22-25 (26,5%), 26-30 (27,4%) i 31 anys (2,3%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 32% del Carnet Jove entre el total de joves residents a la Bisbal.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques com és el cas de la Bisbal.

Marquès ha explicat que el nou Carnet Jove servirà per apropar les persones joves als comerços de la Bisbal i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. «Aquest conveni ens converteix en un dels 21 ens locals de tota Catalunya que pot oferir un carnet ple d’avantatges al nostre jovent d’entre 12 i 30 anys, amb descomptes variables d’entre el 5 i el 20%. És un projecte important, que està en línia amb les polítiques innovadores sobre joventut que intentem implantar al municipi», ha afirmat Marquès.

Nou avantatges per als 732 joves bisbalenc que tenen el carnet

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha 732 joves que són titulars del Carnet Jove a la Bisbal, on ara hi ha 9 avantatges.

D’aquesta oferta se’n poden beneficiar els 732 titulars (56% noies i 44% nois) que el CJ té avui a la Bisbal d’Empordà, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,9%), 14-17 anys (14,2%), 18-21 (27,6%), 22-25 (26,5%), 26-30 (27,4%) i 31 anys (2,3%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 32% del Carnet Jove entre el total de joves residents a la Bisbal.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La lucidesa del somni i la perfecció tècnica en la pintura

Decauen una part de les restriccions per evitar focs

BARCELONA
SEGIMON ROVIRA
President de l'Asssociació Club Català de Naturisme

“El nudista té més respecte al tèxtil que el tèxtil al nudista”

Mont-ras

Part de l’església de Barberà s’enderrocarà per l’esquerda

barberà de la conca
Societat

Vivències d’una travessa

BARCELONA

La pregonera de Gràcia crida a la responsabilitat

barcelona

Identificaran llocs insegurs per a les dones a Girona

Girona
Societat

Enterrada en la història

CASTELL D’ARO

El panorama ‘queer’ de Barcelona, en una exposició a Olot

OLOT