Aprovat el nou Reglament de la Indicació Protegida de Torró d'Agramunt

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat el nou Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Torró d'Agramunt, derivat de l'adaptació de l'anterior a la Llei de Qualitat Agroalimentària, tal com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Segons que ha informat el DAR, aquest reglament forma part de la sèrie de reglaments de les Denominacions d'Origen Protegides (DOP) i de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) que s'aniran publicant per adaptar-los a l'esmentada normativa.

La principal novetat d'aquestes adaptacions radica en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors, que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació de les IGP i les DOP.

Els reglaments també contemplen aspectes com la zona d'elaboració i envasament, els registres i inscripcions, la declaració de produccions, logotip, etiquetatge, el control i certificació, el funcionament del consell regulador, els règims electoral i sancionador i el finançament.

La zona d'elaboració i envasament de torrons emparats per la IGP Torró d'Agramunt està constituïda pel terme municipal d'Agramunt, a la comarca lleidatana de l'Urgell.

Els torrons d'aquesta IGP són exclusivament aquells que estiguin inscrits en el Registre de persones elaboradores i que utilitzen com a ingredients únicament avellanes, ametlles, mel, clara d'ou o el seu equivalent dessecat, sucre, xarop de glucosa i pa d'àngel.

Aquests torrons de gran qualitat només poden ser de les categories superiors establertes per la legislació, és a dir, de les categories suprema i extra. Els continguts mínims de les matèries primes fonamentals han de ser, per a la categoria suprema, 60% d'avellana o ametlla i 10% mel, i per a la categoria extra, avellana o ametlla 46% i mel, 10%.

La pròxima edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt se celebrarà els dies 10, 11 i 12 d'octubre i aquest any comptarà, com a novetat, amb nous expositors del món del dolç ja que acudiran a aquest certamen pastissers, xocolaters i productors de llaminadures i dolços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona