Societat

Costers del Sió brinda pels seus 10 anys de vida

Costers del Sió va celebrar divendres al vespre el seu desè aniversari amb un maridatge gastronòmic que va incloure els seus millors vins de finca amb diferents propostes culinàries. Hi van assistir més de 600 convidats, entre els quals hi havia la consellera d'Agricultura, Meritxell Sarret. María Buixó i els seus dos fills, José María i Juan Porcioles, propietaris del celler que va impulsar el seu pare, Juan Porcioles, van ser els amfitrions d'una trobada de celebració “senzilla i emotiva”, segons la va definir la família, amb un marcat caràcter gastronòmic.

Els vins negres Alto Siós i Celistia, juntament amb Violes Velles (rosat), Pla de Lladoner (blanc) i Brut Blanc de Noirs (escumós) van protagonitzar el maridatge, després d'una visita guiada al celler i a la finca, situada en una gran extensió entre la Sentiu de Sió i Montgai, a la Noguera. El tour va donar pas a una copa de benvinguda amb l'escumós Siós Brut Rosé i un aperitiu de cruixent de plàtan, iuca i remolatxa. La música va anar a càrrec de Xavier Monge i Carme Canela.

El moment culminant de la festa va ser la presentació del vi Finca Siós, un vi fermentat en els trulls de pedra del segle XI que s'han anat trobant a la finca. Durant la trobada, els amfitrions van tenir un moment per destacar “amb emoció” la figura del pare, que va impulsar la creació del celler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia