Medi ambient

Medi ambient

L’Arrossera del Montsià promou carmanyoles de clofolla d’arròs

Distribueix les primeres 30.000 unitats als establiments adherits a la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme

La Càmara Arrossera del Montsià promou una carmanyola feta amb Orysite, el material alternatiu al plàstic, fet amb clofolla d’arròs, que va idear la cooperativa.Les primeres 30.000 unitats s’han distribuït als establiments adherits a la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). Es tracta d’una manera de combatre el desaprofitament dels aliments i reforçar encara més l’economia circular. Segons ha remarcat a l’ACN Arantxa Codorniu Castelló, presidenta de la FIHRT Terres de l’Ebre, “és un envàs amb valor afegit, sostenible i reutilitzable”.

L’any 2021, la Càmara Arrossera del Montsià va presentar el material Oryzite després d’una dècada d’investigació i desenvolupament. La clofolla de l’arròs, l’únic residu d’aquesta producció agroalimentària, s’ha convertit en una alternativa al plàstic. Es pot fer servir per fabricar tota mena d’objectes i en tots els sectors, des de l’automobilístic, la logística, la cosmètica, el tèxtil, l’embalatge o el mobiliari, entre molts d’altres. La producció d’unes 60.000 tones d’arròs cada campanya, permet a l’Arrossera produir 14.000 tones d’Oryzite a l’any. La Cambra ja va ser distingida per aquesta proposta per la Unió Europea amb un premi a la millor cooperativa en economia circular i bioeconomia, l’any 2021. Un dels principals usos que té el material és per envasos sostenibles. A través d’Ecogots va sorgir la idea de crear un tàper, un envàs per al menjar per emportar dels restaurants que “ràpidament” va generar “molt interès” entre els membres de la Federació d’Hostaleria de Catalunya amb qui col·labora l’Arrossera. La carmanyola és compatible amb el rentaplats, la nevera i el congelador, i també el microones, i és totalment hermètica, fet que beneficia també als restauradors quan han d’envasar menjar com els arrossos caldosos. La FIHRT promocionarà el tàper en la Fira de l’Arròs, Col i Fesols de l’Aldea que se celebra en deu dies, i també els van mostrar en la darrera edició de la Fira Alimentària de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament ha aconseguit aturar 133 desnonaments

salt
societat

Critiques a la promoció d'unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

sant climent sescebes
societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

Barcelona

Nous cursos de carnisseria i peixateria per cobrir la mancança del sector

palamós
societat

Detingut pel tràfic d'immigrants en situació irregular

portbou
itàlia

Pànic a Nàpols per l’eixam sísmic més fort dels últims 40 anys

barcelona

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

Lleida
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona