Societat

gastronomia

Una Alimentària plena d’‘estrelles’

Joan Roca i Quique Dacosta presenten el seu llibr sobre la gamba vermella

Els xefs tres estrelles Michelin Joan Roca, de El Celler de Can Roca, i Quique Dacosta, del Quique Dacosta de Dènia, han presentat aquest matí al saló Alimentaria&Hostelco, juntament amb Benjamin Lana, de Vocento Gastronomia, que ha escrit el llibre amb ells, El libro de la gamba roja (Editorial Planeta) en el qual ho expliquen tot d’aquest animal excepcional: on es fa, quan i com s’ha de pescar i, sobretot, com el cuinen. “El prestigi mundial de la gamba no seria possible sense Joan Roca i Quique Dacosta”, ha explicat Lara, que ha assegurat que fins fa poc més de vint anys la gamba vermella pràcticament no se la coneixia. “A Dènia la fa bullida (amb aigua de mar) i a Girona i la Costa Brava, que tenim la magnífica gamba de Palamós, la fem a la planxa o a la brasa”, va explicar Joan Roca. Els dos cuiners han fet, davant un nombrós públic, tres plats cada un amb gamba. Dacosta ha sorprès amb un plat de gamba amb torrons i Roca amb un plat de gamba embolcallada amb pètals de rosa. “A la que s’apropa Sant Jordi m’agrada cuinar amb roses”, ha dit.

Aquests dos xefs, més Ferran Adrià, un dels millors xefs de tots els temps, ànima de El Bulli i actualment de la Bulli Fundation, i dos dels tres xefs del Disfrutar, Eduard Xatruch i Oriol Castro, tres estrelles Michelin i segon millor restaurant del món segons The World’s 50 Best Restaurants, han estat els protagonistes dels showcookings dels primer dia del saló Alimentaria.

Adrià ha parlat de ’Formació, gestió i actitud innovadora’, i els xefs del Disfrutar ho han fet de ’Tècniques i conceptes de Disfrutar 2024’. En cap de les dues hi cabia ni una agulla.

En aquesta nova edició del saló Alimentària hi ha un total de 195 ponents, alguns de luxe, entre els quals els xefs citats i d’altres com el pastisser Oriol Balaguer, que parlarà de la pastisseria de vanguardia, els pizzers Antonio i Ciro Coppola, que participaran al concurs de millor cuiner de pizza napolitana de l’Estat, que també es fa aquest matí a l’Alimentària. També faran xerrades i demostracions Elena Arzak, Diego Schattenhoffer, Ramon Freixa, Alvaro Salazar, Xavier Pellicer o Rafa Zafra, el xef format també a El Bulli –com els tres xefs del Disfrutar– del restaurant barceloní Estimar, el que van triar per anar-hi a sopar estrelles del rock com Mick Jagger i que també han visitat quan han vingut a Barcelona personalitats com Hillary Clinton. Un altre restaurant de Zafra, l’Amar, és on van anar quan van venir a la capital catalana , Bruce Springsteen, l’expresident dels Estats Units, Barak Obama, i el cineasta Steven Spielberg.

Hi ha conferències de tot tipus, des de parlar de gastronomia pura a la pastisseria passant pel món del cafè, les noves tecnologies. Els seus debats i ponències es centraran en noves tendències del mercat, amb èmfasi en la sostenibilitat, la salut i el benestar i la internacionalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia