Societat

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

L’Ajuntament de Girona ha batejat aquesta tarda una plaça que hi ha al barri Devesa-Güell amb el nom de la gestora cultural, escriptora i política Natàlia Molero i Lloret (Girona, 1959 - 2015). Concretament, es tracta de la plaça que hi ha entre els carrers del Riu Güell, de Pau Casals i de Canonge Dorca, al costat de l’edifici Cinc.

La inauguració ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras; l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas i Gabarró; l’escriptora Maria de la Pau Janer i Mulet, i l’escriptor Josep M. Fonalleras i Codony. A més, l’acte ha tingut l’assistència de la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas i Crous; de diferents regidors i regidores del consistori i familiars i amics i amigues de l’homenatjada.

“És un reconeixement merescut a una dona que va fer de Girona el seu espai de vida i on hi va aportar el seu coneixement, la seva cultura i la seva literatura”, ha subratllat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

“La Natàlia Molero va ser referent en diferents àmbits, des de la gestió cultural a la política, però sobretot va ser un exemple de dona empoderada i valenta. La Natàlia, a més de ser un pilar per a la seva família, va ser un referent per a moltes dones de Girona i va tenir una carrera professional brillant. Va trencar barreres en un moment en el qual les dones se’ns negava sovint l’oportunitat de desenvolupar el nostre potencial, i va demostrar que la intel·ligència, la determinació i el talent no tenen gènere”, ha afirmat la vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras.

L’acte ha estat conduït per l’actor, director i creador Marcel Tomàs, qui juntament amb el director musical Adrià Bauzó han clausurat l’homenatge amb una interpretació musical.

Llarga trajectòria

Llicenciada en filologia hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en Administració Pública per l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE), Natàlia Molero i Lloret va ser professora universitària i col·laboradora en diferents mitjans de comunicació públics i privats, com La Vanguardia, El Punt Avui, COM Ràdio, Canal Català, i presentadora del concurs de TV3 A+a.

Molero va ser regidora de l’Ajuntament de Girona per CiU entre 1995 i 1999, i ocupà diferents llocs de responsabilitat en l’àmbit cultural, com la direcció dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona (1995-1997), la direcció de la Filmoteca de Catalunya (1997- 2000) i la direcció de la Casa de Cultura de Girona el 2011, càrrec que va ocupar fins a la seva defunció.

Pel que fa a la seva obra, en narrativa va publicar Em tragueren el cor (1994), Aquí hi ha el meu pintallavis (1997) i Nardo. Un torero d’Olot (2006). El 1989 va rebre el premi Vila de Sant Boi per El viatge i el 1992 el premi Ciutat de Xàtiva de narrativa curta per El silenci dels plàtans. A més, va ser autora de dues obres teatrals: Magda Broch (1992) i La noia del trèmol (1993), representades, respectivament, a la Sala La Planeta de Girona i el Teatre Municipal de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.