Canals

Ja ho diuen, al pot petit...

La nissaga Duke és una de les més representatives de KTM, que ha creat la versió de 125 cc per possibilitar que el jovent s'endinsi en l'univers de la marca i gaudeixi de l'esportivitat en estat pur de les seves motos

La gran tra­dició que des de fa un munt d'anys acre­dita KTM en la cre­ació de motos espor­ti­ves, pri­mer amb les reso­lu­ti­ves EXC i MX d'enduro i motocròs i poste­ri­or­ment amb l'entrada de ple en el seg­ment per a l'asfalt amb models tan excep­ci­o­nals com l'RC8 o les Super Duke i Duke, ha por­tat la marca austríaca a ampliar el camp d'acció per ofe­rir als més joves la pos­si­bi­li­tat de conèixer tot el que por­ten dins les motos de Mat­tighöfen. Amb l'arri­bada –pre­vista per a la pri­ma­vera vinent– de la Duke 125, KTM es fica a l'ull de l'huracà del com­pe­tit seg­ment de les motos urba­nes d'espe­rit espor­tiu.

Aquesta KTM que ja somien molts joves –i no tan joves– que volen des­plaçar-se per la ciu­tat amb una moto agres­siva i tem­pe­ra­men­tal, dis­po­sarà d'un motor mono­cilíndric amb culata de qua­tre vàlvu­les, eix de balan­ceig, refri­ge­rat per aigua i de potència situ­ada al límit per als que la vul­guin con­duir tenint només el permís B. Ara bé, el catàleg Power Parts pro­posa una sèrie de com­ple­ments per fer que la potència d'aquest pro­pul­sor –dotat d'injecció electrònica Bosch, de gran pre­cisió– vagi a més per satis­fer qui vul­gui pos­seir-la i con­duir-la sense la limi­tació esmen­tada. Cal dir que aquest motor no és cap deri­vat dels que uti­litza KTM en algun altre model.

Si ens refe­rim a la part cicle, aquesta com­pacta i menuda Duke 125 dis­posa d'un xassís mul­ti­tu­bu­lar amb bas­cu­lant d'alu­mini de con­tin­gu­des dimen­si­ons. Es carac­te­ritza pel fet d'ofe­rir una rigi­desa excep­ci­o­nal, unes geo­me­tries d'allò més espor­ti­ves i una lleu­ge­resa, ren­di­ment i agi­li­tat marca de la casa. El seu reduït pes, de 115 qui­los, fa honor a aquesta supo­sada mani­o­bra­bi­li­tat, i con­tri­bu­eix a fer que amb els 11 litres de capa­ci­tat màxima del dipòsit n'hi hagi prou per asse­gu­rar una bona auto­no­mia. Amb aques­tes carac­terísti­ques, és evi­dent que la Duke 125 és una moto òptima per als que s'ini­cien en el món de les dues rodes o per als que volen moure's amb una sol­tesa enve­ja­ble en con­di­ci­ons urba­nes i en espais jus­tos. Amb tot, i per dei­xar clar que KTM va a totes, aquesta moto dis­posa de rodes de gran diàmetre –amb les quals la seva con­ducció és real­ment reso­lu­tiva–, embra­gatge hidràulic, sus­pen­si­ons White Power i frens Brembo.

MOTOR:
Monocilíndric. 124,7 cc. 4 temps.
POTÈNCIA:
15 CV a 10.500 rpm.
ALIMENTACIÓ:
Injecció electrònica.
ENGEGADA:
Elèctrica.
CANVI:
Manual, sis marxes.
XASSÍS:
Multitubular.
SUSPENSIONS:
Forquilla invertida 43 mm / monoamortidor.
DISTÀNCIA ENTRE EIXOS:
1,350 m.
ALTURA DEL SEIENT:
0,810 m.
PES:
115 kg.

El temperament va impregnat en les seves formes

Poques motos del segment dels 125cc presenten una imatge tan agressiva i transgressora com la KTM Duke. El temperament queda confirmat només de repassar els valors del motor i fixar-se en l'eficiència de la part cicle. Amb aquests ingredients, qui dubta que aquesta moto esdevindrà un objecte de desig per al públic jove que busca alternatives als escúters en desplaçaments eminentment urbans? Els plàstics, la decoració, l'avantguardista far frontal i l'escapament –amb catalitzador– amb sortida per la zona inferior del motor són detalls amb els quals aquesta Duke manté un bon lligam amb les germanes grans. A més, disposa de llandes d'alumini de deu radis, seient de doble altura, basculant alleugerit i reforçat i un protector de la quilla del càrter realment dinàmic. I pel que fa a possibilitats de personalització, l'assortiment és notable, tant en grafisme com en plàstics.

Dues tonalitats, dos estils

La KTM Duke 125 estarà disponible en dues tonalitats. Una serà la tradicional de la firma austríaca, amb domini del color taronja; la preferida per als que se senten més atrets per la història d'aquesta marca. L'altra tindrà una imatge més enfosquida i combinarà el color negre amb tocs blaus –presents també als cèrcols laterals de les llandes–, grocs i morats, que en conjunt defineixen un estil més juvenil i menys tradicionalista. Però la Duke 125 no només cridarà l'atenció per la seva decoració, sinó també pels components que queden a la vista, com ara el motor, l'estructura multitubular del xassís, les suspensions White Power als dos eixos o els frens Brembo, amb discos de 280 mm al davant i 230 mm a la roda posterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.