Art

El ‘nostre’ territori

Lluís Tudela, Marta Aguilar, LUCE i Jordi Alomar (el col·lectiu maap) inauguren una exposició al Museu de la Mediterrània sobre la relació amb l’entorn natural

Dinàmiques fluides és un projecte expositiu que neix amb el propòsit de reflexionar sobre la nostra relació amb l’entorn natural. Com a conseqüència de l’assentament humà, la posterior gentrificació i els canvis en les estructures socioeconòmiques, els habitants de la zona del Baix Ter mantenen un lligam diferent amb el seu paisatge respecte a dècades enrere. Prenent aquest fet com a punt de partida, la mostra busca evidenciar una sèrie de qüestions inherents: vivim avui més aïllats de la natura? Què hauríem d’entendre per paisatge? Hem desaprès a conviure-hi? Què podem fer per acostar-nos-hi?

Aquestes i altres preguntes són les que s’han abordat al cicle d’Art Contemporani Camins propers, que el Museu de la Mediterrània tancarà aquest any el Cicle d’Art amb aquesta exposició elaborada pel col·lectiu maap i que s’inaugurarà divendres, a les set de la tarda. Els artistes que participen en aquesta exposició són Lluís Tudela, Marta Aguilar, LUCE i Jordi Alomar.

Dinàmiques fluides, aquesta acció artística col·lectiva per a la conscienciació i assimilació del territori, que es podrà visitar gratuïtament fins al 28 d’octubre, és obra del col·lectiu maap, format pels artistes Lluís Tudela, Marta Aguilar, LUCE i Jordi Alomar.

Per començar, hi haurà una breu introducció que permetrà al visitant entendre el context en què s’emmarca l’exposició. Tot seguit, hi haurà l’espai interactiu on es durà a terme l’acció col·lectiva, un un espai de participació format per diversos “mapes” o jocs. Cada cartografia d’intervenció serà ideada per un artista diferent. Progressivament les propostes artístiques aniran sent intervingudes pels visitants. A mesura que l’exposició avança es podrà observar l’acumulació de les intervencions, com si fossin les capes d’un mapa real (corbes de nivell, vegetació, aigua, arquitectura, etc.), però en aquest cas cada capa representarà la narració individual per part de cada visitant, el qual haurà d’interactuar no solament amb el joc sinó que també amb l’acumulació de propostes dels visitants que hi hauran participat anteriorment. D’aquesta manera s’evidenciaran dos conceptes molt propis de la contemporaneïtat –com són el jo i l’altre–, emfasitzant el conjunt global i, per tant, l’esperit col·lectiu.

El darrer espai serà un espai més de reflexió amb una intervenció sonora i videoprojecció en què es podrà veure l’obra de Lluís Tudela emmarcada a l’espai natural de la Pletera, un treball que es fa a partir del treball d’arxiu del fotògraf i el biòleg Xavier Quintana, director científic del projecte de recuperació Life Pletera.

Activitats paral·leles

L’exposició comptarà amb una sèrie d’activitats paral·leles, com ara una visita guiada programada el 5 d’octubre, una conferència de l’arquitecte Lluís Auquer (11 d’octubre) i un taller per construir un mapa toponímic col·lectiu (12 d’octubre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]