Patrimoni

La vil·la romana de Vilauba, bé cultural d’interès nacional

Després de 44 anys inin­ter­rom­puts d’exca­va­ci­ons, final­ment aquesta set­mana el jaci­ment de la vil·la romana de Vilauba, de Camós, ha estat decla­rat per la Gene­ra­li­tat bé cul­tu­ral d’interès naci­o­nal (BCIN), en la moda­li­tat de zona arqueològica. La decla­ració com­porta que a par­tir d’ara les actu­a­ci­ons i acti­vi­tats que es pro­jec­tin a la zona hau­ran de pas­sar pel sedàs del Depar­ta­ment de Cul­tura.

En aquest espai s’hi han anat des­co­brint habi­tat­ges i edi­fi­cis cor­res­po­nents a una explo­tació agrícola d’entre els segles II aC i el VII de la nos­tra era, i actu­al­ment es con­si­dera un tes­ti­moni molt valuós sobre la vida quo­ti­di­ana i les acti­vi­tats d’aque­lla època en el món rural.

El recinte és pro­pi­e­tat del Cen­tre d’Estu­dis Comar­cals de Banyo­les (CECB) i els ajun­ta­ments de Camós, Por­que­res i Banyo­les. La recerca, diri­gida pels arqueòlegs Pere Cas­ta­nyer i Quim Tre­mo­leda, es finança prin­ci­pal­ment amb recur­sos de la Gene­ra­li­tat i la Dipu­tació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.