Economia

SAALG tanca una ronda de 500.000 euros

La firma desenvolupa un programari per analitzar el terreny en projectes d’enginyeria civil que vol que esdevingui un estàndard arreu

L’engi­nye­ria SAALG Geo­mec­ha­nics, que es dedica a l’anàlisi del com­por­ta­ment del ter­reny en la cons­trucció d’infra­es­truc­tu­res, ha tan­cat una ronda d’inversió de 500.000 euros, que li ha de per­me­tre desen­vo­lu­par el seu pro­gra­mari Daarwin, que cobreix tot el cicle de vida de l’obra civil: pla­ni­fi­cació, dis­seny, cons­trucció i man­te­ni­ment.

En aquesta ronda hi han par­ti­ci­pat Mott Mac­Do­nald Ven­tu­res, Scale Lab Andorra de Crèdit Andorrà i CEMEX Ven­tu­res. Amb aquesta ronda d’inversió, SAALG Geo­mec­ha­nics ha acon­se­guit una inversió total en el seu llençament com a com­pa­nyia d’un milió d’euros. La firma fou fun­dada el 2016 pels engi­nyers geotècnics Cris­tina de San­tos i Ignasi Ali­guer.

L’ambició de la com­pa­nyia és enri­quir amb noves fun­ci­o­na­li­tats Daarwin, el pro­gra­mari que ana­litza en temps real el com­por­ta­ment del ter­reny en les obres civils i de gran edi­fi­cació. Amb aquesta ampli­ació de fun­ci­o­na­li­tats, Daarwin vol esde­ve­nir l’estàndard mun­dial del sec­tor de la cons­trucció. Aquest software pos­si­bi­lita anti­ci­par-se a pos­si­bles catàstro­fes o can­vis subs­tan­ci­als pro­vo­cats pels movi­ments del ter­reny i cor­re­gir desa­jus­ta­ments que en començar l’obra són impre­vi­si­bles. La solució redu­eix així la incer­tesa amb la qual es tre­ba­lla a l’inici del pro­jecte, aug­menta la segu­re­tat, opti­mitza el procés de cons­trucció i redu­eix el sobre­di­men­si­o­na­ment de recur­sos mate­ri­als com el for­migó i l’acer. La com­pa­nyia cal­cula que l’estalvi econòmic pot ser supe­rior al 10% del cost del pro­jecte, i del 20% en fona­men­tació de gran edi­fi­cació o de nivells sub­ter­ra­nis. L’ús de Daarwin també redu­eix les emis­si­ons de CO2.

SAALG Geo­mec­ha­nics pre­veu esca­lar la seva tec­no­lo­gia com SaaS - Software as a Ser­vice - per a ter­cers a través d’un model de subs­cripció que inclourà no només el software sinó també un pla de for­mació perquè equips qua­li­fi­cats de tot el món puguin tre­ba­llar amb l’eina.

Segons els fun­da­dors de SAALG Geo­mec­ha­nics, Cris­tian de San­tos i Ignasi Ali­guer, “Es tracta d’un salt estratègic del model de negoci de SAALG Geo­mec­ha­nics ja que la nos­tra tec­no­lo­gia està cri­dada a ser l’estàndard de la cons­trucció, uti­lit­zada per engi­nyers de tot el món. L’objec­tiu és con­ver­tir-nos en una pla­ta­forma glo­bal de grans volums de dades geotècni­ques al ser­vei del sec­tor de la cons­trucció”.

Per a acon­se­guir aquests objec­tius, SAALG Geo­mec­ha­nics pre­veu doblar el seu equip i asso­lir els 11 tre­ba­lla­dors a finals de 2021.

La com­pa­nyia ha par­ti­ci­pat en més de 30 grans pro­jec­tes d’engi­nye­ria civil i gran edi­fi­cació a tot el món: túnels, grans exca­va­ci­ons, obres fer­roviàries i car­re­te­res en països com França, Gua­te­mala, Colòmbia, Sin­ga­pur, Ale­ma­nya i Espa­nya, entre altres. SAALG Geo­mec­ha­nics col·labora amb grans com­pa­nyies cons­truc­to­res (Fer­ro­vial, Acci­ona, OHL, Bouy­gues); pro­pi­e­ta­ris d’actius (TFL -Trans­port For Lon­don, HS2 High Speed 2, Deutsche Bahn o la Gene­ra­li­tat de Cata­lu­nya) i grups d’engi­nye­ria (COWI, Amey).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.