Economia

BARBERÀ DE LA CONCA

Llum verd a l'ampliació del viver de celleristes

Les obres, que s'iniciaran la setmana vinent, han estat adjudicades per un import de 300.000 euros i es preveu que s'acabin abans de finals d'estiu

L'Ajuntament de Barberà de la Conca ha adjudicat, per un import de 300.000 euros, les obres de la tercera fase d'ampliació del viver de celleristes, finançades en un 80% pel Feder i el 20% per la Diputació. Les actuacions, que es preveu que comencin aviat i que s'enllesteixin abans de finals d'estiu, suposen una millora qualitativa, ja que s'adquirirà maquinària nova –com ara equips de fred i taules de triatge per a l'entrada de raïm– i quantitativa, ja que s'incrementarà la producció, permetent tenir el doble de viveristes. La sortida de raïm també es millorarà, amb l'habilitació d'un magatzem per al producte acabat i d'una zona per a visites i cates. La quarta i darrera fase d'ampliació prevista per al 2012 van encaminades, segons l'alcalde, Ramon Ribas, “a ser un punt d'atracció turístic, amb la creació d'una sala de cata-museu i un restaurant”. Fent balanç dels quatre anys de funcionament, afirma que “el viver s'ha convertit en una eina positiva que dóna un valor afegit als vins de la comarca”.

LA FRASE

El viver s'ha convertit en una eina positiva que dóna un valor afegit als vins de la comarca
RAMON RIBAS
alcalde de barberà de la conca

Tres vivers especialitzats a la Conca

Concactiva gestiona actualment els dos vivers d'empresa que hi ha en funcionament a la comarca: el viver de celleristes de la Conca de Barberà i el viver d'empreses que, actualment, té el 90% d'ocupació. Abans no acabi l'any, però, es posarà en funcionament un tercer viver a la comarca: el dedicat al sector agroalimentari, que ocuparà el primer pis de l'edifici de nova planta que s'ha construït recentment dins la segona fase d'ampliació de Concactiva. Segons explica el gerent, Jordi París, “un cop s'hagi adquirit la maquinària per a la transformació de productes agroalimentaris i ecològics s'haurà d'acabar de definir el projecte per poder adaptar-la als nous espais”. Seguint les mateixes passes que en la posada en marxa dels altres dos vivers, s'obrirà el procés d'un concurs públic d'emprenedors d'aquest sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona